Niels Bohrs liv kommer på scenen

Fra 17. til 21. januar kl. 20 viser storbyteatret GLiMT forestillingen ” Bohr” på Teatret ZeBu på Øresundsvej.

Teaterstykket om Niels Bohr spilles på teatret ZeBU på Øresundsvej.

 

Storbyteatret GliMT spiller fra 17. til 21. januar kl. 20 forestillingen ”Bohr” på Teatret ZeBU på Øresundsvej 4.  Med forestillingen vil GLiMT gerne hylde og portrættere den berømte videnskabsmand Niels Bohr, da det i år er 100 år siden, at han modtog nobelprisen i fysik.

Publikum kommer med forestillingen til at opleve en multidisciplinær forestilling, der blander dans, skuespil, moderne cirkus, illusionsmagi og videokunst for at sætte fornyet fokus på Niels Bohr og hans ideer.

 Videnskabsmanden og mennesket

Niels Bohr ændrede den moderne videnskab, da han kom med sin teori om, at fysikken beskriver verden i vendinger, som mennesker ikke umiddelbart kan se eller forestille sig.

Niels Bohr var en helt speciel videnskabsmand, men også et menneske, der kunne favne andre. Han gjorde sine kollegaer og studerende på Niels Bohr Instituttet til én stor familie. De gik blandt andet rundt med legetøjspistoler og skød om kap mod hinanden. De var inspireret af, hvordan gunslinger-helten i westernfilmene altid vandt over skurken, selvom skurken trak først. Det var Niels Bohrs måde at vise på, at den umiddelbare respons er hurtigere end den intentionelle handling.

Forestilling med tavler

Scenografien i forestillingen er tavler, der er inspireret af Niels Bohrs eget liv, der rummede mange tavler. I forestillingen oplever publikum udpluk fra verdenskrigene, udviklingen af atombomben, historien om Niels Bohr årelange, legesyge fejde med Albert Einstein, anekdoter fra Niels Bohr Instituttet og scener fra et familieliv, hvor Niels Bohrs kone Margrethe spillede en særlig rolle for, hvordan det tæt forbundne forskningsmiljø på instituttet udviklede sig, og hvor Niels Bohr også mistede sin ældste søn i en tragisk bådulykke.

Karakteristisk scenisk sprog

GLiMT har i sine forestillinger et karakteristisk scenisk sprog, der eksperimenterer med relationen mellem performere og scenografi. I forestillingen om Niels Bohr oplever publikum ””kropslige udfoldelser og illusioner, der forvrænger tid og rum og udfordrer tyngdekraften. Gennem en stærk visuel og sanselig forestilling vil vi komme Bohrs tanker nærmere – og forstå, at vores daglige opfattelser af vores verden gemmer på så mange utrolige hemmeligheder,” skriver GLiMT.

Seneste artikler

 

Fik du læst?