Populær pølsevogn fejrer 25 års jubilæum

Pølsemand Peter Wrønding holder stand som en af de få pølsemænd, der er tilbage. Tirsdag 1. februar fejrer han 25 års jubilæum på Røde Mellemvej med sin “Fidos Pølsebar”

Pølsevognen på Røde Mellemvej. (Foto: Finn Edvard)

 

Der er inviteret til pølsegilde tirsdag 1. februar fra kl. 15 til 18. Det foregår ved “Fidos Pølsebar” på Røde Mellemvej, hvor indehaver Peter Wrønding fejrer pølsebarens 25 års jubilæum.

“Vi sætter en pavillon op og tænder grillen, så kom for i og fejr dagen med os”, lyder invitationen på Facebook.

Og det er en populær pølsebar  – eller pølsevogn, om man vil – der kan fejre den runde dag: Det er gode og velsmagende pølser, bøf, frikadelle- og flæskestegssandwich, der langes over disken, og det er både til de mange, faste stamkunder og til de, der bare kommer forbi. Og udvalget af pølser er godt og lækkert, ligefra de velkendte røde pølser til medister og sprøde Frankfurtere, hot-dogs med rå eller ristede løg.

Pølsevognen har en god beliggenhed, og det er næsten altid muligt at få en P-plads til bilen, når man lige skal have en bid mad på farten.

Kendt på Amager

Og Peter Wrønding er en kendt skikkelse på Amager. Ikke bare som populær pølsemand, men også på grund af en gloværdig fortid som håndboldspiller fra klubben MK 31. Den havde engang en storhedstid i landets bedste håndboldrække med stjerne- og landsholdsspillere som Max Nielsen og Morten Stig Christensen.

Og Peter Wrønding spillede også med på klubbens bedste hold. MK 31 nedlagde håndboldafdelingen i 1984 og er i dag trampolin- og svømmeklub, men det er en anden historie.

“Fidos Pølsebar” er en oase midt i en tid, hvor pølsemændene kæmper en brav kamp for overlevelse. Men ikke på Røde Mellemvej, hvor pølserne med sennep og ketchup eller stadig er en eftertragtet spise.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?