Flere projektører på Ørestad

Foreningen ”Ørestad Innovation City Copenhagen” er blevet medlem af Dansk Industri, DI Hovedstaden og DI Kreative erhverv. Det vil betyde, at det er muligt at skabe større opmærksomhed på den del af byen. 

Ørestaden – hjemsted for 50.000 beboere. (Foto: Finn Edvard)

 

Innovationsnetværket ”Ørestad Innovation City Copenhagen” (ØICC) er blevet medlem af DI – Dansk Industri, DI Hovedstaden og DI Kreative erhverv. Ifølge ØICC vil det samarbejde betyde, at Ørestad kan styrkes som innovationsdistrikt og der kan skabes større bevidsthed om, at den del af byen har utallige muligheder for erhverv af enhver slags.

Anne Ginderskov Hansen fra DI Hovedstaden kalder endda Ørestad for ”en ny bydel, hvor mulighederne står i kø”.

Utallige muligheder

I Ørestaden er der virksomheder, startups, uddannelsesinstitutioner, kulturinstitutioner, offentlige institutioner side om side. Her bor, arbejder og studerer over 50.000 mennesker, og det tal forventes at stige til det dobbelte i løbet af de næste syv til ti år.

Kort sagt så er der mulighed for at indgå nogle stærke innovative partnerskaber skriver Dansk Industri Hovedstaden.

ØICC ser meget frem til det samarbejdet om Ørestad med Anne Ginderskov Hansen fra DI Hovedstaden og Lise Thomsen fra DI Kreative Erhverv.

Søren Risager-Hansen, der er administrerende direktør for KLP Ejendomme A/S og bestyrelsesmedlem i ØICC udtaler, at ”Det er en milepæl i den erhvervsmæssige udvikling af Ørestad, at der nu er knyttet en stærk organisatorisk forbindelse til DI Dansk Industri gennem Ørestad Innovation City Copenhagen. ”

Overborgmesteren på besøg

I slutningen af året havde ØICC besøg af Københavns nuværende overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen. Hun var under besøget på Københavns Universitet og IT-Universitetet til en snak om bæredygtighed, innovation og uddannelse.

Efter at have mødtes med Københavns Universitet, GFS Ørestad og IT-Universitetet udtalte Sophie Hæstorp: “Jeg kan sagtens forestille mig et fremtidigt samarbejde med ØICC og alle samarbejdspartnerne. Det er en fantastisk model at arbejde med alt den viden, der er samlet på universiteterne i Ørestad og få det i spil i forhold til virksomheder og i forhold til dem, der bor her. Og hvis det ovenikøbet kan medvirke til, at vi bliver klogere på og bedre til grøn omstilling, er det bare endnu et plus.”

Samarbejde og god forretning

Når det kommer til stykket så er Ørestad Innovation City Copenhagen faktisk er en forening baseret og finansieret af medlemmer, som kan se meningen i, at der i en ny bydel er et stærkt fællesskab. Samtidig er det også medlemmer, der godt er klar over, at der en god forretning i at skabe synergier og samarbejder.

Lige nu er ØICC især involveret i projekter omkring arkitekturåret 2023.

Årets første medlemmer

ØICC kan glæde sig over at have startet året med to nye medlemmer, nemlig erhvervsmæglervirksomheden CBRE og Huusmann Media. CBRE er en erhvervsmæglervirksomhed med 100-årig historie og en verdensomspændende baggrund og lokal forankring – blandt andet i Ørestad.

Huusmann Media rådgiver om og skaber produkter af høj kvalitet til børn: fra animation og illustration over storytelling til visuelle universer og konceptudvikling.

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?