Flere butikker på vej til spændende kvarter i Ørestad

Bellakvarter i Ørestad er godt på vej mod målet om 6.000 indbyggere og 7.000 arbejdspladser. Både en kaffebar og to dagligvarebutikker gør klar til at åbne i kvarteret, der får stort torv ved Bella Center Metrostation.

Bellakvarter – en ny spændende bydel i hovedstaden.

 

Bellakvarter skyder i disse år op i Ørestad som et af hovedstadens nye bydele med konferencestedet Bella Center Copenhagen som midtpunkt og med egen metrostation.

Fuldt udbygget får Bellakvarter 6.000 beboere og 7.000 arbejdspladser, hovedparten i kommende, bæredygtige kontorhuse. Ved indgangen til 2022 bor her allerede omkring 3.500 og arbejder knap 1.000 mennesker, og til næste år åbner de første butikker og spisesteder. Foreløbig er der indgået lejeaftaler på knap 3.000 kvm, fordelt på Føtex Food, Netto, et apotek og en lokalt drevet kaffebar.

Sandwich og færdigretter

”Salling Group dækker hele Danmark, og derfor vil vi gerne etablere os i nye bydele og boligområder. I Bellakvarter ser vi et stort potentiale i at betjene såvel de lokale beboere som indbyggere i nabokvartererne – både med Føtex Food og med Netto. Vi forventer også et pænt convenience-salg – f.eks. sandwich og andre færdigretter – til de mange mennesker, som kommer til at arbejde i kvarteret,” siger Carsten Hadsbjerg, udviklingschef i Salling Group.

I Ørestad har Salling Group i forvejen Bilka, som åbnede tilbage i 2004 i indkøbscentret Field’s, samt Føtex og Netto ved DR Byen i Ørestad Nord. På det øvrige Amager driver koncernen over 20 Føtex- og Netto-butikker.

En million besøgende om året

I Bellakvarter bliver butikker og spisesteder placeret ved et torv tæt på Bella Center metrostation, og bymiljøet kommer til at omfatte et kombineret kultur-, forenings- og beboerhus på 1.500 kvm.

”Med de indgåede aftaler har vi omtrent 1.600 kvm tilbage til butikker og caféer samt servicefunktioner som frisør eller cykelforretning. De kan fordeles på op imod 14 lejemål i varierende størrelse og med mulighed for udeservering. De forretningsdrivende får ikke bare gavn af kvarterets mange beboere og arbejdspladser, men har også gode muligheder for at hente ekstra omsætning fra cirka en million gæster, som i et normalt år besøger Bella Center Copenhagen og AC Hotel Bella Sky,” siger udviklingschef Saso Nedelkovski fra Solstra Development, der står for den samlede udvikling af Bellakvarter.

4.000 beboere

Mens kontorarbejdspladserne kommer i større ryk – med en kombination af flerbrugerhuse og domiciler – så sker byggeriet af boliger løbende. De nuværende 1.400 rækkehuse og lejligheder får til april følgeskab af 198 boliger. Dermed vokser Bellakvarters indbyggertal med yderligere 500 mennesker og passerer 4.000.

Solstra Development håndterer som udvikler selv udlejningen af butikslokaler, mens erhvervsmægleren Lintrup & Norgart står for kontorudlejningen. Bellakvarter er ejet af Akademikerpension og Sampension.

Lokal kaffebar

Ud over de to dagligvarebutikker er der indgået aftaler med et apotek og et lokalt iværksætterpar, Baki og Belinay Dölek, som i forvejen driver en takeaway-kaffebar i Byparken lidt syd for Bellakvarter. Kaffebaren er udformet som en stor kaffekop og kaldes i folkemunde Kaffekoppen – den bliver nu omdøbt til Bellas Coffee Cup og får næste år følgeskab af den meget større Bellas Coffee Lab i bymiljøet i Bellakvarter.

Åbner tidligt 

”De lokale tog godt imod os, da vi åbnede Kaffekoppen, men flere har efterlyst at kunne sidde ned og nyde kaffen, og derfor er vi glade for, at vi snart kan åbne Bellas Coffee Lab med 10-12 siddepladser og mikroristeri med de 34 kvalitetsbønner, vi tilbyder. Vi har fokus på lokale kunder, og vi vil åbne tidligt om morgenen for at betjene dem, som gerne vil have en god kop kaffe med i farten, inden de hopper på metroen eller tager på arbejde i kvarteret,” fortæller Baki Dölek.

I Bellas Coffee Lab bliver der samtidig bedre plads til den netbutik, som parret driver med blandt andet kaffebønner – desuden kommer der et udvalg af croissanter og andre snacks, og Belinay Dölek forventer at ansætte mindst én fuldtidsmedarbejder og nogle studerende.

Bor i Ørestad

Hun og ægtemanden er også privat flyttet til Ørestad. Oprindeligt boede parret i Odense, og hér begyndte deres karriere som kaffeiværksættere.

”Vi har altid været fascineret af kaffe, og da min mand er uddannet teknisk tegner og multimediedesigner, gik han i gang med at designe en bod udformet som en stor kaffekop. Den fik vi specialfremstillet, den blev hurtigt populær i Odense, og i 2019 blev vi inviteret til at stille Kaffekoppen op ved det københavnske karneval,” beretter Belinay Dölek.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Der skal være liv og atmosfære i Bellakvarter

Det endte med, at Kaffekoppen permanent kom til hovedstaden, nærmere bestemt i Byparken i Ørestad, og planen er at køre Bellas Coffee Cup videre sideløbende med Bellas Coffee Lab i Bellakvarter.

”Som mange iværksættere har vi drømme på længere sigt; vores vision er at have flere kaffebarer om nogle år. Men foreløbig koncentrerer vi os om de to steder og vores netbutik,” siger Belinay Dölek, der har en bacheloruddannelse i digital konceptudvikling.

 

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Rekordløb i sidevind og høj sol

Flere professionelle ryttere fra norske Uno-X besøgte i weekenden Amager. Den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen kom direkte fra Belgien med friske topresultater, og løbet blev det hurtigste siden klubbens grundlæggelse

Læs mere »