Fiskeren fra Nexø sælger nu fisk i Dragør

Hver fredag fra kl. 11 til 17 slår fiskehandler Michael Jørgensen sin fiskevogn fra Uni og Michaels fisk op i Dragør. Han forsyner således den gamle fiskerby med frisk fisk i, havde vi nær sagt, stride strømme. 

Fiskehandler Michael Jørgensen – klar med friske fisk og en god historie. (Foto: Finn Edvard)

 

GASTRONOMI: Uni og Michaels fisk på Nordre Væl har på rekordtid fået et fast publikum, der enten beder om deres populære fisketapas-platte, hvor der er mad til to-tre personer, eller en anden specialitet: Frisk torskerogn, der i selskab med alle de andre populære fiskespecialiteter som ål, laks, skrubber, rødspætter samt lækre salater, og ikke mindst stenbiderrogn frister alle fiskeelskere.

Alle kunder får et hyggeligt ord med på vejen, for Michael har mange historier at fortælle efter et langt liv med fisk. Han har en fortid som fisker på Bornholm, nærmere betegnet i Nexø og i hele 25 år.

Vennerne på Bornholm

Svindende fiskebestand, bøvl med Fiskerikontrollen samt sygdom fik ham til at opgive tilværelsen som fiskeskipper, og det er efterhånden en hel del år siden, at han pakkede sit happengut og rykkede teltpælene tilbage til Falster, hvor han oprindeligt kom fra. Han har dog ikke helt glemt Bornholm og har stadig mange venner på øen.

Uni og Michael Fiskebil i Dragør.

Det har han også fået i Dragør blandt de mange, der køber fisk hos ham – og som kan lide at få en sludder med på vejen.

Laks fra Færøerne

Bl.a. om laksen, som er fra Færøerne, og som er varmrøget – en sand lækkerbid, for færøsk laks er suverænt den bedste, Nu når vi ikke kan få noget laks fra Bornholm siger Michael.

Michael er oprindelig fra Guldborg, det hyggelige fisker- og færgeleje, der skiller Lolland fra Falster. I dag bor han på Falster, i landsbyen Idestrup.

Michaels livret

Men hver fredag går turen til Dragør, hvor Michael, sammen med andre madbiler, har skabt et torvemiljø med lækker mad i fokus. Det finder man ved Nordre Væl, “indgangen” til Dragør, fra landsiden. Navnet “Nordre Væl” stammer formentlig fra tiden med hollænderne på Amager: De små damme i Dragør og St. Magleby kaldte de for “væl”.

Michaels egen livret er iøvrigt stegt torskefilet, serveret med nye kartofler og Unis Hjemmelavede hollandaisesauce.

Det kan man ikke fortænke ham i…

Seneste artikler

 

Fik du læst?