Ørestad Gymnasium havde succes med “åbent hus” på YouTube

Når corona spøger og forhindrer afholdelse af arrangementer med mange mennesker, må man tænker kreativt, hvis man som gymnaisum skal holde åbent hus. På Ørestad Gymnasium så de muligheder i begrænsningen og prøvede for første gang et helt nyt koncept for åbent hus. Godt hjulpet på vej at en flok medie-erfarne elever.

Åbent Hus – livestreamet direkte på YouTube.

 

Af Trine Hvam Madsen

Planlægningen af årets åbent hus arrangement havde været igang længe, men desværre blev det endnu engang umuligt at invitere kommende elever på fysisk besøg på gymnasiet. I stedet måtte der tænkes ud af boksen, og Ørestad Gymnasium endte derfor med at kaste sig ud i et stort – og for dem helt nyt, koncept. Nemlig at livestreame et åbent hus talkshow direkte på YouTube.

Medie-gymnasium

Rektor, Mads Skrubbeltrang, glæder sig over, at Ørestad Gymnasium er et medie-gymnasium. Det åbner nemlig op for alternative måder at holde åbent hus på.

“Vi havde mulighed for at lave vores eget live åbent hus, da vi har rigtig mange dygtige elever og undervisere, der har stor erfaring med at lave live streaming. Det er en del af skolens dna at formidle gennem medier, og det kom os til gode nu, hvor vi desværre ikke kunne holde et fysisk åbent hus,” fortæller Mads og fortsætter:

“Jeg ville til enhver tid foretrække et traditionelt åbent hus, da mødet med de kommende elever og deres forældre ikke er det samme, når det er virtuelt. Men når det nu skulle være, så synes jeg, at vi fandt en god løsning,” supplerer han.

Nervepirrende succes

Det hold af elever, der stod for at producere talkshowet kaldes OEGLive holdet. Det består af en gruppe medie-interesserede elever, der hver måned producerer skolens morgensamling, som streames ud til alle skolens elever via YouTube. Produktionsleder på OEGLive, Chloe Friedl, har været med på holdet længe og har derfor masser af erfaring. Men hun synes alligevel, at det var spændende pludselig at skulle lave talkshow for en masse mennesker uden for gymnasiet: “Talkshowet til åbent hus var en del længere end de programmer vi plejer at lave, og der var flere indslag end normalt. Så vi havde en meget skarp tidsramme. Det var lidt nervepirrende, men vi klarede det,” siger Chloe.

Bag kulisserne

Den time showet varede kunne seerne bl.a. opleve interviews med rektor og elever fra de forskellige elevudvalg samt indslag om, hvilke fag og studieretninger Ørestad Gymnasium har at byde på. Et reportagehold bevægede sig samtidig rundt i bygningen og interviewede lærer og elever, om hverdagen på gymnasiet.

For at give seerne en ekstra oplevelse af at komme bag kulisserne, sendte to elever samtidig live på TikTok. Her viste de, hvordan talkshowet blev produceret og samtidig interviewede de elever, der arbejdede bag kulisserne med at filme og klippe showet sammen.

Godt indtryk

Uddannelsesleder Suzette Tindal glæder sig over, at gymnasiets elever kunne træde til og sørge for, at åbent hus alligevel blev en realitet: “Vi ville allerhelst kunne have holdt et rigtigt åbent Hus, da grundskole-eleverne har behov for at komme på besøg på gymnasierne. Heldigvis kunne de, gennem det veltilrettelagte talkshow, alligevel få et rigtig godt indtryk af vores skole,” siger Suzette.

Især er hun glad for, at gymnasiet stadig havde mulighed for at komme i dialog med både kommende elever og forældre:

“Seerne havde mulighed for at stille spørgsmål til elever og lærere undervejs i udsendelsen. Det var rigtig vigtigt for os, at det var en mulighed, så eleverne kunne blive mere afklarede i deres valg af gymnasium,” fortæller hun.

Se med på YouTube

Hvis du ikke så med, da Ørestad Gymnasium holdt åbent hus, kan du stadig nå det. Hele showet ligger nemlig på YouTube, hvor det kan ses helt frem til 1. marts.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?