Fup eller fakta om historiske skikkelser

Tårnby Bibliotek inviterer onsdag 9. februar kl. 19.30 til et foredrag med forfatter og historiker Kåre Johannessen

Kåre Johannessen – fup eller fakta om historiske personer.

 

Af Lene Dam Jørgensen

Tårnby Bibliotek inviterer onsdag 9. februar kl. 19.30 på Kamillevej 10 til et foredrag med forfatter og historiker Kåre Johannessen, der fortæller om forholdet mellem historiske fakta og fiktionens skildringer af historiens velkendte personligheder.

Romaner, film og tv-serier har altid taget udgangspunkt i en genkendelig historisk virkelighed, og det er meget ofte herigennem, de fleste mennesker lærer at forstå Danmarks- og verdenshistorien.

Historiske skikkelser

Under foredraget stiller Kåre Johannessen derfor skarpt på velkendte historiske skikkelser, der alle har en ting til fælles, nemlig at de også har optrådt i fiktionen. Det er blandt andet Svend Poulsen Gønge, der også er kendt som ”Gøngehøvdingen”. Det gælder også den tyske pilot, Manfred Freiherr von Richthofen, der er kendt under navnet ” Den Røde Baron” og gangsterparret Bonnie & Clyde.

Der er lagt op til en både tanke- og lattervækkende aften med fokus på, hvordan den folkelige historiske forståelse dannes.

Historiker og foredragsholder

Kåre Johannessen er, ud over at være en garvet historiker, en medrivende formidler, der er kendt for at fortælle om historie, så alle forstår det. Han kendes af mange for hans medvirken i flere tv-programmer, herunder Historiequizzen på DR. Kåre Johannessen har arbejdet 20 år i museumsbranchen. Siden 2014 har han været det, som han med sine egne ord kalder privatpraktiserende historiker og foredragsholder.

Det koster 30 kroner at høre foredraget, og billetter skal bestilles på Tårnby Kommunebibliotekers hjemmeside.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?