Kulturprisen gik til Musikforeningen Sneglen

Levende rockmusik for det brede publikum og en evne til at tænke utraditionelt under pandemien. Det var en del af begrundelsen, da Musikforeningen Sneglen torsdag modtog Kulturprisen 2021 ved et festligt arrangement på Tårnby Hovedbibliotek. 

Musikforeningen Sneglen – modtager af Tårnbys Kulturpris.

 

Den røde løber var rullet ud, og der var pyntet fint op, da Tårnby Hovedbibliotek bød indenfor til overrækkelse af Kulturprisen 2021. Stemningen var også i top blandt gæsterne, som virkede glade for endelig at kunne komme ud og fejre kulturlivet.

”Kultur er noget af det, der binder os sammen som kommune. Kultur giver følelsen af samhørighed og kultur giver en fælles lokal identitet i kraft af de fælles muligheder og oplevelser, der bliver skabt af borgere, foreninger og institutioner – ofte i et tæt samarbejde,” sagde Tårnbys borgmester Allan S. Andersen blandt andet i velkomsttalen.

Tårnby Musikskoles dygtige elever stod for den musikalske underholdning. Der blev både spillet sange af Bruno Mars og Tori Amos, og der var smukt og jazzet saxofonspil akkompagneret af piano.

Alle kan være med

Efter borgmesterens velkomst tog formand for Kultur- og Fritidsudvalget Klaus Bach ordet og begrundede valget af årets prismodtager, nemlig Musikforeningen Sneglen:

” Årets modtager af Tårnby Kommunes Kulturpris udmærker sig ved at have skabt en forening, som arbejder for at udbrede kulturelle fællesskaber inden for levende rytmisk musik, som er åbne og tilgængelige for Tårnbyborgere i alle aldre med udgangspunkt i den enestående beliggenhed ved Kastrup Søbad, der i daglig tale er kendt som Sneglen. Idéen var at danne en musikforening, som har sit primære fokus på oplevelser for det brede publikum med levende rockmusik, enten gratis eller til så lav en pris at alle kan være med. Fra begyndelsen har det primære mål at skabe en Sankt Hans-tradition med Rubber Band ved stranden. Det er lykkedes på trods af udfordringer.”

Pop-up koncerter

En af udfordringerne har selvsagt været corona-nedlukningen, som Musikforeningen Sneglen håndterede ved at handle utraditionelt og tilbyde pop-up koncerter, som borgerne kunne opleve fra altaner og stuevinduer under nedlukningen.

Formand for Musikforeningen, Bjarne Holm udtrykte stor taknemmelighed for prisen og de 5000 kroner. Han takkede også for den store opbakning fra medlemmerne, den økonomiske støtte fra blandt andet sponsorer, de frivillige hjælpere og velvillighed fra Tårnby Kommune.

Seneste artikler

 

Fik du læst?