Fysioterapeuter uddannes i Sundhedscentret

Sundhedscenter Tårnby skal være uddannelsessted for fysioterapeuter. Det er første gang der er studerende på skal Sundhedscenter Tårnby, men optimismen er stor.

Tårnby Sundheds Center – nyt hjemsted for nye fysioterapeuter.

 

Af Lene Dam Jørgensen

I Tårnby Kommune er der mange forskellige faggrupper. En af dem er fysioterapeuter, som blandt andet arbejder på Sundhedscenter Tårnby og på plejehjem.

Fremadrettet skal Sundhedscenter Tårnby også være uddannelsessted for fysioterapeuterne, så Tårnby Kommune kan være med til at uddanne fremtidens fysioterapeuter. Det sker igennem et samarbejde med Professionshøjskolen Absalon i Region Sjælland.

Studerende på SundhedsCenter Tårnby

SundhedsCenter Tårnby har ikke tidligere haft studerende, men ser mange fordele i det nye samarbejde. At have studerende ses som en investering for arbejdspladsen. Det er med til at øge det faglige niveau, og det hjælper med at udbrede kendskabet til kommunen og bidrager på den måde til rekruttering og fastholdelse af kvalificeret arbejdskraft.

SundhedsCenter Tårnby har også været i dialog med Københavns Professionshøjskole, som varetager uddannelsen i Region Hovedstaden. Den har ikke nogen ledige pladser, men er godt klar over, at Tårnby Kommune er interesserede. Samarbejdet vil derfor starte med professionshøjskolen i Region Sjælland.

 Opkvalificering af fysioterapeuter

At blive klinisk uddannelsessted kræver opstartsressourcer, herunder tid, lokaler og it-udstyr til de studerende, men det kræver også, at fysioterapeuter opkvalificeres, så de er i stand til at varetage opgaven.

For at sikre driftsikkerhed og mulighed for sparring om opgaven, fordeles opgaven på to fysioterapeuter.

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?