Torben er tilbage, hvor det hele begyndte – på Amager

Ejendomsmægler Torben Hald tænker ofte over det, når han åbner døren til Paulun Bolig Amagers lokaler på Sundbyvester Plads 2. Hvordan arven fra farmand, ejendomsmægler Niels Hald, og minderne som søn af hele Amagers ejendomsmægler titter frem…

Torben Hald – Amagerdreng…

 

I 1973 bliver Niels Hald ejendomsmægler på Amager, og det bliver hurtigt et virke, som hele familien Hald støtter op om. Familien er dybt involveret i arbejdet, og dagens oplevelser vendes ved middagsbordet, hvor Niels Hald ofte fortæller om glade kunder, og hvor givtigt det er at gøre tingene ordentligt. Den bedste markedsføring kommer altid fra kunderne, som Paulun Bolig har handlet med.

Elskede jobbet

“Min far, der rundede 80 år i sommers, elskede at være ejendomsmægler. Han gik til hver en opgave med flid, glæde og ønsket om at gøre en forskel for kunderne. Hvis de var på ferie, og der var en fremvisning, og græsset trængte til at blive slået, blev ærmerne smøget op og græsset slået inden fremvisningerne. Det var den slags tilgang, der inspirerede mig til også at blive ejendomsmægler,” fortæller Torben Hald fra sit kontor, der før ham tilhørte faderen.

“Lokal” er ikke bare et slogan

I mæglerbranchen er det at være lokal ofte et slogan, der ikke altid er rodfæstet i virkeligheden. Men for Torben Hald er det understøttet af badminton i Vestamagerhallen på Amager, skolegangen på Dyvekeskolen indtil 6. klasse og skiftet til den dengang nybyggede Peder Lykke Skole.

Rødder på Amager

“Mine rødder er her på Amager. Her er jeg født, og her har vi haft virksomhed i snart 50 år. Jeg kender hver en krog af Amager. Da jeg var 11 år, delte jeg flyers og sedler rundt på villavejene, i opgangene og i fodboldklubberne for min far. Det er sjovt at tænke tilbage på, og det gør mig også stolt og bevidst om den arv, jeg har overtaget her på Amager,” fortæller Torben Hald, mens han peger ud på busholdepladsen på Sundbyvester Plads, som engang var centrum for turene ind til København, når cyklen ikke kørte.

En del af Amagers udvikling 

Paulun Bolig Amager med butikkerne i Tårnby og på Bryggen har været en vigtig del af udviklingen på Amager og de forskellige nye boligområder, der er skudt frem over de sidste tyve år. Torben Hald fortæller:

Amager Strand

“Vi har solgt og været med til mere end halvdelen af alle nye projekter på Amager. Særligt Amager Strand, hvor min far bor nu. Det har været spændende og gavnligt for Amager, at øen nu har åbnet sig op for så mange mennesker. Vi oplever, at børnefamilier lige nu søger mod forskellige områder af Amager, da det er til at betale, mens andre områder er steget for meget til en familie på fire.

Det, tror jeg, bliver det næste store: At Amager åbner sig endnu mere ind mod København, og familier der kommer fra en to-treværelses pludselig kan få hus, have, strand, skov og liv herude,” afslutter Torben Hald.

 

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?