Spændende kunst i kunstkælderen Simian i Ørestad

Udstillingsstedet Simian holder årets første soloudstillinger torsdag til lørdag fra kl. 12 til 17 frem til 2. april på Kay Fiskers Plads 17.

Mads Lindbergs skulptur

 

Af Lene Dam Jørgensen

Amagernyt.dk har tidligere skrevet om kunstkælderen Simian, der er et udstillingssted i Ørestad City, som er drevet af fem billedkunstnere. Frem til 2. april viser Simian fra torsdag til lørdag fra kl. 12 til 17 på Kay Fiskers Plads 17 årets første to soloudstillinger. Det er med den tyske billedkunstner Florian Hecker og den danske billedkunstner og skulptør Mads Lindberg.

Florian Heckers udstilling består af to eksperimentelle lydværker, der spilles samtidig og akkompagneres med abstrakte visuals. Den fysiske, rumlige oplevelse involverer blandt andet højttalere, der hænger ned fra loftet, og lydabsorberende paneler på væggene.

Mads Lindbergs skulpturer viser en lang række skulpturer i besynderlige farver og former, som Lindberg har skabt fra forskellige genstande og siden 3D-scannet, printet som overdimensionerede flamingofigurer og spraymalet

Underjordisk udstillingssted

Udstillingsstedet drives af billedkunstnerne Markus von Platen, Christian Vindelev, Toke Flyvholm og Jan S. Hansen.

“En del af Simian er oplevelsen ved at komme hertil. Jeg tager altid selv metroen, hvor man har følelsen af at svæve igennem det her arkitektlandskab for at nå frem. Den særlige stemning, der er i Ørestad, vil vi gerne omfavne i vores program og udstillinger, ” har Toke Flyvholm sagt i et interview med onlinemagasinet Kunsten.nu.

Toke Flyvholm kan også fortæller, at  ”vi er fascineret af de kontraster, der findes i Ørestad. De afspejler meget af det, der er på spil for mange kunstnere og for mennesker i det hele taget.

Kontraster fascinerer

Udstillingsstedet er et stort betonrum under Ørestad Metrostation. Som Toke Flyvholm tidligere har fortalt til Amagernyt.dk er udstillingsstedet på 1.300 kvadratmeter og en cykelkælder, men er i dag en kunsthal.

 Et forrygende år

Sidste år kunne Simian fejre et års jubilæum og teamet bag udstillingsstedet kan se tilbage på et år der har været forrygende. Simian har i løbet af året har flere ambitiøse kunstudstillinger og også omtale i flere kendte aviser som Politiken og Information.

I slutningen af året modtog Simian Billedkunstnernes Forbunds pris for Årets Kunstnerdrevne Udstillingssted og støtte fra Statens Kunstfond med begrundelsen:

“Det nye kunstnerdrevne udstillingssted Simian i Ørestad, der åbnede 5. september 2020, er på mange måder anderledes end de fleste af de mange kunstnerdrevne udstillingssteder, der er dukket op i løbet af de seneste 10 år. Det er kæmpestort, hele 1300 kvm. og oprindeligt etableret som en underjordisk cykelkælder.

Det er lokaliseret i en ny bydel, hvis egen oprindelseshistorie er konfliktfyldt, og hvis byplan og arkitektoniske udformning har været genstand for en mangeartet kritik. De præmieres for deres kunstneriske ambitioner, for deres mod, villighed og energi til at starte dette generøse udstillingssted og dermed tilføre kunstscenen i Danmark en markant, ny platform.”

Seneste artikler

 

Fik du læst?