Ukrainere på vej til Dragør

Dragør skal tage imod 35-70 ukrainske flygtninge. Det fremgår af Udlændingestyrelsens fordelingsnøgle.

 

På et møde i Økonomiudvalget fik Dragør Kommune tidligere på måneden tilladelse til at forberede sig på situationen, hvor et antal fordrevne ukrainere forventes at komme til Dragør. Ifølge Udlændingestyrelsens fordelingsnøgle skal Dragør være parat til at modtage et antal mellem 35 og 70 ukrainske flygtninge.

Regeringen forventer, at omkring 20.000 ukrainere vil søge mod Danmark, og det giver myndighederne en stor opgave at løse.

Det er en ekstraordinær situation, og Dragør Kommune har ikke ekstraordinær ledig kapacitet til at huse ukrainere. Det afholder imidlertid ikke Dragør Kommune fra at forberede sig til at modtage de ukrainske flygtninge.

En stor opgave

”Konsekvenserne af Ruslands invasion af Ukraine er på rigtig mange måder virkelig tragisk, ” siger borgmester Kenneth Gøtterup, og fortsætter:

”Kommunerne får en stor opgave med at tage hånd om og hjælpe de mange ukrainere, som ønsker at søge ophold i Danmark. Det er vi i Dragør naturligvis også meget optaget af, men det er en vanskelig situation. ”

Undersøge og indgå aftaler

Dragør Kommune har oprettet en særlig Ukraine-taskforce. Kommunen har bedt politikerne om mandat til at undersøge forskellige muligheder for indkvartering og indgå nødvendige aftaler. Der vil eksempelvis i flere tilfælde være behov for at søge dispensation fra regler i planloven hos planmyndighederne.

På nuværende tidspunkt overvejer Dragør Kommune for eksempel, om der kan gives husly i Kongelundshallen, Baggersmindelejren, arealet ved Halvejen og eventuelt på asylgrunden.

Enkelte borgere har også henvendt sig til kommunen om muligheden for at indkvartere fordrevne ukrainere.

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?