Så er det nye petanquecenter indviet

Forleden blev det nye Vestamager Petanquecenter i Tårnby Kommune indviet, så nu kan mange flere deltage i det populære spil.

Mere end 100 borgere overværede, at det nye petanquecenter blev indviet af Tårnbys borgmester Allan S. Andersen.

 

Af Lene Dam Jørgensen

Det er forår, og det betyder, at der er rig mulighed for at kaste sig over forskellige udendørsaktiviteter i Tårnby. Det kunne for eksempel være det franske kuglespil petanque, der altid er en garant for underholdning. Kuglespillet er meget populært i Tårnby, og forleden blev det nye Vestamager Petanquecenter officielt indviet.

Mere end 100 borgere, hvoraf en del har tilknytning til pentanqueklubben P96, var kommet, da borgmester Allan S. Andersen officielt indviede Vestamager Petanquecenter. Med Vestamager Petanquecenter er det muligt at spille det populære kuglespil hele året uanset vejret, da flere af banerne ligger i den nye petanquehal.

Det sunde liv

”Jeg er sikker på, at Vestamager Petanquecenter kommer til at bidrage til det sunde liv. Ikke bare for Tårnby Kommunes mange ældre, men også for familier og yngre brugere. Næste skridt kunne blive en lille afdeling i klubben med fokus på handicappede og udsatte, ” lød det fra borgmester Allan S. Andersen.

Borgmesteren glædede sig med udgangspunkt i det nye petanqueanlæg over det løft, som der er sket på Vestamager gennem de senere år.  Vestamager Svømmehal, lege- og motionsanlæg, udsigtsplatform i Ugandaskoven, boligbyggeri, pumptrackbane på vej er blot nogle af de ting, der er kommet i området på det seneste.

Et godt samarbejde

Det nye petanquecenter er blevet til i samarbejde mellem flere aktører. ”Jeg vil gerne sige en stor tak til DGI og DIF´s Foreningspulje og til Lokale- og Anlægsfonden samt P96, der har støttet byggeriet af den nye hal, ” tilføjede Allan S. Andersen.

Derefter roste formanden for DGI-Storkøbenhavn, Peder Nedergaard, i sin tale Tårnby Kommune for den flotte nye idrætsfacilitet. Peder Nedergaard noterede også med glæde, at der er sket et stigende antal medlemmer i foreningerne – og det er især i Tårnby.

Den første kamp

Også formanden for P96, Brian Roth, viste sin begejstring for den nye petanquehal:

”Vi får nu muligheden for at komme ud og røre os hele året rundt. Med det nye anlæg får vi de bedste muligheder for at udvikle klubben” sagde Brian Roth.

Formand for kultur- og fritidsudvalget, Klaus Bach indledte den første kamp i den nye hal. Her dystede han med Doris Erlandsen fra P96 mod borgmester Allan S. Andersen og landsholdsspilleren Anders Erlandsen, der tidligere har spillet i P96.

Ved indvielsen var det også muligt for gæsterne at kaste kugler på en af de mange baner i Vestamager Petanquecenter.

Musikalsk underholdning

Der var også musik ved indvielsen. Først spillede Linus og Laurits fra Tårnby Musikskole og senere kom musiklærerne Ali og Marco til.

Seneste artikler

 

Fik du læst?