Dragør tilbyder nyt kursus i rygestop

Dragør Kommune tilbyder et nyt rygestopkursus. Det begynder onsdag 20. april og foregår i den frie natur med en kombination af gåtur, samvær og rygestopforløb.

Nu er der mulighed for at kvitte smøgerne i Dragør.

 

Dragør Kommune holder igen et rygestopkursus. Det starter onsdag 20. april kl. 15.30 og varer seks uger.

Nye tal viser, at 1.100 af Dragørs borgere over 16 år hver dag ryger. Det svarer til 10 procent og dækker over en ligelig fordeling mellem mænd og kvinder.

”Det er jo ingen hemmelighed, at det er farligt at ryge, og at rygning er den største risiko for vores helbred, ” siger sundhedskonsulent Stine Holm Petersen i Dragør Kommune.

75 procent bliver røgfrie

Sundhedskonsulent Charlotte Sommer og Stine Holm Petersen står for kommunens rygestop-kurser.

Charlotte Sommer fortæller: ”Vores erfaring er, at kombinationen af rådgivning og præparater med nikotinerstatning øger den enkeltes chance for at blive røgfri. ”

Tidligere rygestopkurser har vist, at cirka 75 procent bliver røgfrie i løbet af det seks uger lange forløb, og at cirka 52 procent stadig ikke ryger efter seks måneder.

Ros til deltagerne

Stine Holm Petersen siger:

”Vi synes, at det er flot – også for dem, som vælger at sætte forbruget ned. Det er ingen skam at falde i. Det kan ske for os alle. Det vigtigste er næsten motivationen til at prøve igen. ”

Sundhedskonsulenterne holder cirka tre rygestopskurser i løbet af et år, men det afhænger af, hvor stor tilslutning der er. Rygestopkurserne varer seks uger og holdes i vinterhalvåret indendørs, men i sommerhalvåret rykker sundhedskonsulenterne de nye hold ud i naturen.

Ud i naturen

Charlotte Sommer fortæller: ”Vi tilbyder som noget nyt et kursus, der kombinerer gåtur – ca. to til fire kilometer – med samvær og rygestopforløb, ” og kommer med en klar opfordring til rygere:

”Giv dig selv en gave for livet og tilmeld dig næste rygestopkursus, som vi afvikler i naturen. Næste kursus begynder onsdag 20. april.”

Hyggeligt og effektivt

Tidligere holdtilbud har haft en god fordeling af begge køn og i forskellige aldre. Det har givet hyggelig stemning og gode samtaler, hvilket tidligere deltagere kan tilslutte sig.

Pia, der er en tidligere deltager i et rygestopkursus, siger: ”Det har været et rigtig godt rygestop kursus. Vi har motiveret hinanden med de oplevelser, vi har haft. ” Henriette der ligeledes er tidligere deltager siger: ”Det er overraskende effektivt i en hyggelig gruppe. Jeg er glad for min nye tilværelse som røgfri. ”

Endelig kan Jonas, der også er tidligere deltager, fortælle ”Min oplevelse med rygestopkurset har været meget positivt. Det har været sjovt og lærerigt. ”

Gratis tilbud

Rygestopkurset koster ikke noget, og der gives tilskud til nikotinerstatning. Det er dog nødvendigt at tilmelde sig, og det gøres via en blanket, der findes på Dragør Kommunes hjemmeside. Interesserede skal søge på rygestop.

Seneste artikler

 

Fik du læst?