Nye tider: Butik i lufthavnen – uden personale

7-Eleven har netop åbnet slået dørene op for sin første butik uden personale – og den er i lufthavnen i Kastrup

7-Eleven – uden personale i lufthavnen.

 

Af Lene Dam Jørgensen

7-Eleven har netop åbnet sin første ubemandede butik i Danmark. Den er beliggende i lufthavnen i Kastrup. 7-Eleven har udviklet konceptet, der ifølge Københavns Lufthavne passer perfekt ind i lufthavnens digitale strategi og ambitioner om at give en bedre passageroplevelse i de områder, hvor der ikke er nogen grund till at der er personale.

Tænke nyt

”Konceptet er et tillæg til den eksisterende forretning, og som en af de førende convenienceaktører ligger det os på sinde, at vi hele tiden skal tænke i nye måder at drive virksomheden på, og hvordan vi betjener og servicerer vores kunder bedst muligt. Derfor er vi glade for at kunne introducere den første 7-Eleven Go til danskerne. Vi håber, de vil tage godt imod konceptet, ” siger Jesper Østergaard, der er administrerende direktør i 7-Eleven Danmark.

Testes i Lufthavnen

I første omgang er der tale om en testbutik i Københavns Lufthavn, hvor 7-Eleven tester, om konceptet passer ind på det danske marked.

7-Eleven Go er nemlig tiltænkt lokationer, hvor der ikke er kundetrafik eller plads nok til at etablere en regulærbemandet 7-Eleven butik, men hvor der dog er et behov.

“En almindelig salgsautomat kan ikke altid dække behovet i området, men der er på den anden side ikke passagerer nok helt ude ved gatene til at understøtte en “almindelig” bemandet 7-Eleven butik. Derfor synes vi, det er interessant og relevant at teste konceptet i lufthavnen,” siger Jesper Østergaard.

Sådan fungerer det

Det foregår rent praktisk ved, at kunderne selv scanner varer og betaler med 7-Eleven app’en eller swiper betalingskortet, når de går ind i en 7-Eleven Go.

Derefter tager kunderne de varer, som de ønsker, men butikken registrerer automatisk, hvilke varer de har valgt via kameraer og vægte på hylderne. Det gælder også de varer, som kunderne sætter på plads igen.

Når kunderne er færdige med at handle, kan de så tjekke ud via app eller betalingskort og forlade butikken.

Det var egentlig meningen, at Go-konceptet skulle havde været lanceret i 2021, men på grund af Coronasituationen og efterfølgende forsyningskrise blev åbningen af den ubemandede butik udskudt.

Kan bruges hele døgnet

7-Eleven butikken kan bruges hele døgnet, og siges at være nem at bruge.  Ifølge Københavns Lufthavne bliver lufthavnen mere digital i fremtiden. Derfor arbejder Københavns Lufthavn målrettet på at give sine passagerer så mange nye og digitale muligheder som muligt, så det bliver nemt, bekvemt og effektivt hele vejen gennem terminalerne.

Seneste artikler

 

Fik du læst?

En aften om sundhed

Dragør Borgerforening inviterer mandag 26. september kl. 18.30 medlemmerne til en aften, hvor foredragsholder og Qigong-instruktør, Monika L. Petersen fortæller om energiens betydning i forhold

Læs mere »