Fin anerkendelse til Bella Arena

Det er et år siden, Bella Arena i Ørestaden slog portene op til nye muligheder for kongresser, koncerter og kulturelle events ved Bella Center. Nu modtager Bella Arena et certifikat for bæredygtigt byggeri i international guldklasse.

Bella Arena – plads til 8.600 gæster

Sidste år slog Bella Arena i Ørestaden dørene for nye muligheder for kongresser, koncerter og kulturelle events ved Bella Center. Bella Centret fik er en multiarena af internationalt karakter, som med en søjlefri og fleksibel planløsning med plads til 8.600 gæster, er som skabt til at fejre alt fra firmamiddage til anerkendte keynote speakers og liveoplevelser på den helt store klinge.

I Bella Arena anvendes bl.a. et nyt byggemateriale, som er skabt ved at genanvende plastikdelene fra fadølsfustager. Det sker som led i et større strategisk samarbejde mellem Bellagroup og Carlsberg

Bæredygtigt byggeri

Arenaen er føjet til Københavns kultur- og messelandskab. Bellagroup, som er en af de førende virksomheder inden for hoteller, konferencer, events og hospitality, har arbejdet intenst med at gøre byggeriet af den mere bæredygtigt. Derfor blev det besluttet helt fra begyndelsen at ansøge om prækvalificering til en såkaldt DGNB-guldcertificering i håbet om hurtigt at få en udmærkelse. Det er nu sket.

”På tværs af vores hoteller og venues arbejder vi med bæredygtighed og ansvarlighed i regi af en helt klar “responsible hospitality”-strategi. Deri indgår Bella Arena som et fyrtårnsprojekt, og derfor er det et stort og længe ventet skulderklap, at vi nu får eksperternes ord for, at vi står med et byggeri, der hører til på de øverste internationale hylder hvad angår bæredygtighed, ” siger CEO for Bellagroup, Christian Folden Lund”.

Tilgang til bæredygtighed

Christian Folden Lund uddyber:

”DGNB-certificeringen sender et kraftfuldt signal, fordi den – i modsætning til mange andre certificeringer – ikke udelukkende fokuserer på miljø. Den repræsenterer en mere holistisk tilgang til bæredygtighed, også inden for områder som økonomi, teknik, social kvalitet, teknik og ikke mindst hvordan bygningen forholder sig til sit lokalområde. Det taler ind i vores egen ambition om at skabe en samlet platform for fremtidens hospitality. ”

Store drømme

Da Bella Arena fik sit navn og officielt blev indviet, skete det midt mellem de to samfundslockdowns på grund af COVID-19. Det udfordrende åbningstidspunkt har dog givet folkene fra Bellagroup og Bella Center Copenhagen rig mulighed for at få afprøvet omstillingsparatheden.

Der er allerede blevet holdt flere store kongresser med udgangspunkt i omskiftelige retningslinjer fra sundhedsmyndighederne, og med den efterfølgende arbejdsro er der blevet gået kreativt til værks med at lægge planer for alt det, som arenaen skal kunne rumme i fremtiden.

Innovative folk

”Vi har et stærkt team af innovative folk, som lige nu skubber på udviklingen af Bella Arena, så vi kan forløse byggeriets fulde potentiale. Allerede denne sommer byder vi velkommen til Tour De France, som vil have sit hovedkontor sammen med pressekorps og hele karavanen af biler hos os. Så snart Touren er cyklet mod Roskilde, skal vi afvikle fodboldverdensmesterskaber i den første udgave af konceptet FIFAe Finals. Til efteråret er det Nordens største messe for elbiler, der ruller ind”, siger Christian Folden Lund og slutter:

”Det er gode eksempler på, hvordan vi både vil drive klassiske kongresformater i arenaen, men også går strategisk efter at huse særligt esportsturneringer og toneangivende kulturevents. Det kan være alt fra et cykelløb til en minifestival eller storstilede award shows. ”

Om DGNB

DGNB er et omfattende værktøj til at skabe ro, retningslinjer og overblik i en ofte kompliceret byggeproces. DGNB bygger på FN’s definition af bæredygtighed. I DGNB-systemet evalueres et byggeri eller byområde ud fra seks hovedområder: Miljømæssig kvalitet, økonomisk kvalitet, social kvalitet, teknisk kvalitet, proceskvalitet og områdekvalitet. Kriterierne opdateres løbende i takt med, at branchen får ny viden og praksis.

Afhængig af ambitionsniveau kan der arbejdes henimod at blive tildelt enten DGNB Platin, DGNB Guld eller DGNB Sølv.  Alle DGNB bæredygtighedsklasser, der certificeres i Danmark, er blevet oversat til dansk, og efterfølgende tilpasset det danske bygningsreglement, standarder, byggetraditioner og den danske lovgivning. Denne tilpasning er sket ved hjælp af teknikgrupper, hvor mere end 150 faglige eksperter fra den danske byggesektor har bidraget med deres viden.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?