Tårnby-elev vinder bronze ved Biologi-OL i Armenien

Alexander Levanius Ardilsø, der blev student fra Tårnby Gymnasium, vandt broen ved biologi-OL i Armenien

 

Den tidligere TG’er Alexander Levanius Ardilsø tilbragte en del af sin sommerferie på en lidt utraditionel måde. Efter at have dimitteret som student fra Tårnby Gymnasium & HF i år, repræsenterede Alexander sammen med tre andre elever Danmark ved den 33. internationale biologiolympiade som fandt sted i Armenien i juli, og her blev det til en bronzemedalje til den dygtige og talentfulde unge mand fra Amager.

Lang forberedelse

For de fire vindere af den danske biologiolympiade var deltagelsen i IBO2022 kulminationen på lang tids forberedelse. Den danske biologiolympiade startede med en test på skolerne i november 2021. Her deltog 2008 elever fra 2g og 3g fra STX og HTX.

De 30 elever, som klarede sig bedst i skoletesten, skulle have deltaget i semifinalen på Aarhus Universitet i januar 2022. Covid19 forhindrede desværre dette og konkurrencen foregik online. De 15 som klarede sig bedst ved semifinalen kvalificerede sig til finalen.

Mellem semifinalen og finalen var der flere træningsrunder. I februar 2022 blev de 15 vindere af semifinalen trænet på bl.a. DTU, Mærsk Mc-Kinney Møllers Videncenter i Sorø, Statens Naturhistoriske Museum, Institut for Plante- og Miljøvidenskab, KU og Institut for Bioscience.

Flot ceremoni

Umiddelbart inden afrejsen til Armenien blev de fire vindere trænet i botanik på Københavns Universitet samt i bioteknologi på DTU. Derudover havde holdet selv arrangeret yderligere værdifuld dissektionstræning i skoletjenesten på Den Blå Planet.

Medaljerne blev overrakt ved en festlig afslutningsceremoni i Operaen i Yerevan med deltagelse af den armenske premierminister og undervisningsminister samt ambassadører fra flere forskellige lande.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?