Savner du en at tale med?

Alt for mange mennesker i Danmark føler sig ensomme. Over otte pct. af danskerne, omkring 500.000, føler ensomhed. En ny digital tjeneste skal hjælpe på ensomheden

Hele 500.000 danskere føler sig ensomme.

Mental sundhed er blevet et stort taleemne over årene og noget, der rører mange. Det kan være svært at gå med denne følelse – og måske endnu sværere at finde ud af, hvordan den skal håndteres.

Coronapandemien gjorde det ikke lettere for ensomme borgere, tværtimod voksede ensomheden sig større.

Det blev svært at række ud, og det er fortsat svært for mange. Derfor har Røde Kors og fællesskabsplatformen Boblberg udviklet “SnakSammen” – en online videotjeneste, hvor mennesker, der savner en at tale med, kan få en snak med frivillige fra Røde Kors.

Et hjælpemiddel

SnakSammen er et digitalt hjemmebesøg, hvor frivillige fra Røde Kors sidder klar til at tage hånd om dig og dine behov.

SnakSammen er en digital snak over video, hvor man kan tale om alt lige fra fælles interesser, dagens begivenheder og nyheder til familie, hverdagen, sværere og mere følsomme emner eller noget helt andet. De frivillige samtalevenner er helt almindelige mennesker – og selvom de hverken er rådgivere eller eksperter, lægger de hele hjertet i samtalen med dig.

Sådan kommer du i gang

Book en tid:

  1. Opret dig eller log ind på SnakSammen.dk
  1. Indtast dit tlf. nr. i feltet øverst på siden
  2. Vælg en af de ledige tider, som passer dig, og tryk på ”Book”

Start samtalen:

  1. Log ind eller vent på et samtalelink, som du får tilsendt 10 min. inden samtalen
  1. Tryk på samtalelinket, når du får det tilsendt på sms eller e-mail
  2. Tryk på ”Start”, og samtalen er nu i gang

 

SnakSammen blev gjort landsdækkende, da corona lukkede Danmark ned i marts 2020, og siden opstart har der været booket over 8.000 samtaler.

Selvom SnakSammen i den grad har haft sin berettigelse under corona, hvor flere sad derhjemme isolerede og ensomme, har følelsen af ensomhed både været der før og efter corona, hvorfor den digitale tjeneste er kommet for at blive.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Alle mennesker har brug for en god samtale.

Hver dag bliver der booket nye samtaler – både af mennesker, der har følelsen af ensomhed, men også af mennesker, der blot har brug for en snak. SnakSammen er et frirum, hvor der er plads til dig og dine tanker. Intet er for stort eller for småt.

Nye fællesskaber

Boblberg har sammen med Røde Kors valgt at sætte ind mod ensomhed og dermed hjælpe mennesker med at skabe nye sociale relationer og fællesskaber på en digital platform. En snak kan måske føles grænseoverskridende for nogle, og derfor er det også muligt at række ud på Boblberg.dk. Her kan man møde ligesindede, søger efter nye venner og veninder, finde nogle med samme fritidsinteresse og meget mere.

Boblberg.dk er en digital fællesskabsplatform, hvor borgere fra hele Danmark inviteres til at bruge deres lokalsamfund i fællesskab med andre. Det sociale netværk har over 400.000 brugere og samarbejder med kommuner, organisationer og foreninger over hele landet.

Seneste artikler

 

Fik du læst?