Danseskole fra Amager med til Tivolimesterskabet i dans

Tivoli mesterskaber i dans afgøres lørdag 27. august og Twin Dance fra Amager er med…

Så skal der danses i Tivoli.

 

Danseskoler fra Lolland, Falster og Sjælland står klar til at vise deres talenter på scenen, når Tivoli inviterer til Danseskolernes Dag. Tivolis gæster kan glæde sig til en dag fyldt med engagement, og så er der kamp om titlerne til Tivoli Mesterskaberne i dans. Dagen byder på alt fra opvisninger af latinmoves, hiphop og ranke standardrygge til discobeats. Det sker lørdag  27. august fra klokken 11.30.

Godt 30 danseskoler og flere hundrede dansere vil deltager, og fra Amager møder danseskolen Twin Dance med 25 dansere.

Katrine Strubberg og Caroline Strubberg er ejer og medstifter af Twin Dance Studio. De er begge uddannede danselærere og har undervist i 15 år på alle niveauer og alle aldersgrupper. Det bliver spændende at se, hvordan Twin Dance vil klare sig til Tivoli Mesterskaberne.

Swing og disco

Der er planlagt over 30 shows med alt fra børnedans, swing, disco, street dance, til jitterbug til de traditionelle latin- og standarddanse. Der er udsigt til opvisninger med både farvestrålende kostumer, glimmer og håndtegn på scenerne. Talentfulde elever fra danseskolerne har forberedt shows for enhver smag, når de indtager Pantomimeteatret og Plænen. Det er 18. gang, at arrangementet finder sted i samarbejde med De Danske Danseskoler

Tivoli Mesterskaber på Plænen

Kl. 17.00 danses der om Tivoli Mesterskaberne, med udvalgte repræsentanter i de forskellige dansegenrer. Her bliver der bliver dystet i fire danse kategorier, hvor vinderne bliver kåret af en kompetent dommerkomité. Der bliver konkurreret om titler i standard – latinamerikansk dans og Disco & Hip Hop Duo. I kategorierne Disco Duo og Hip Hop Duo bliver gæsterne præsenteret for nogle af bedste dansere. Den traditionsrige konkurrence i Tivoli startede helt tilbage i 1930’erne og er stort set blevet afviklet ubrudt siden.

Gallashow

Højdepunktet bliver lørdag kl. 18.00, hvor der afvikles gallashow med det bedste indenfor formationsdans, standard, latin, hip hop og disco. Her vil publikum kunne opleve nogle af Danmarks bedste dansere, som også repræsenterer Danmark ved de internationale turneringer.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Mange forskellige danse udført af danere i alle aldre vil være repræsenteret i vil blive repræsenteret på

Henning Christensen, formand De Danske Danseskoler siger om den store dag:

”Hver danseskole er én stor familie. Glæden er stor, når alle “familier” mødes til fælles opvisninger og shows i Tivoli til Danseskolernes Dag – noget både danseelever og instruktører ser frem til og glædes over. At optræde på én af Tivolis store scener, hvor store kunstnere har optrådt, er en kæmpe oplevelse for danserne – et minde som de bærer med sig resten af livet.”

Seneste artikler

 

Fik du læst?