Asfalteret parkeringsplads bliver til grøn studielandsby

Til studiestart 1. september åbnede en ny studielandsby på Amagerbro med 88  studieboliger. Projektet bidrager til at løse Københavns mangel på boliger til unge og er et samarbejde mellem Freja Ejendomme og boligvirksomheden CPH Village.

Studieboligerne er bygget efter cirkulære principper og kan skilles ad, flyttes og genopstilles på nye arealer.

På dagen for studiestart 1. september kunne 88 studerende kalde CPH Village Amagerbro for deres nye hjem, da de flyttede ind i den nye, flytbare studielandsby. Grunden på Amagerfælledvej 52 var før en parkeringsplads. Nu forvandles den til et boligfællesskab for unge studerende.

Med åbningen af studiebyen har iværksættervirksomheden CPH Village indtil videre opført godt 430 studieboliger i København siden 2018 og dermed bidraget til at løse manglen på studieboliger i hovedstaden. Senere på året vil en fjerde studielandsby se dagens lys, når CPH Village åbner deres til dato største “Village” på Nørrebro, med plads til yderligere 362 boliger.

God udnyttelse

“Den nye studielandsby på Amagerbro er en rigtig god måde at udnytte nogle af de ledige kvadratmeter i vores by, så vi her og nu kan hjælpe de unge med at få en god bolig midt i København, der er til at betale. Det er vigtigt, at vi kan tilbyde en bolig til lærlingen eller den studerende udefra, hvis største drøm det er at bo og leve i København. Som landets største studieby er der en meget stor efterspørgsel på studieboliger med en fair husleje. Derfor arbejder vi også benhårdt på at få sikret 12.000 nye ungdomsboliger over de næste 12 år,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

Spændende nærmiljø

CPH Village Amagerbro opføres i et spændende nærmiljø, hvor mange unge har deres daglige gang på bl.a. Københavns Universitet og IT-universitetet. Den nye studielandsby placerer sig med de ikoniske kollegier Bikuben og Tietgen som naboer og vil tilføre nye og spændende vinkler på hvad ‘studieboliger’ er for en størrelse.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Mange indretningsmuligheder

Tilbage i februar 2021 afholdt CPH Village, i samarbejde med We Do Democracy, et Open Call for nærmiljøet omkring Amagerfælledvej. Her blev både politikere fra rådhuset, stadsarkitekten og vigtigst lokale stemmer inddraget i processen før byggefasen. Naboer, virksomheder, institutioner mv. spillede dermed en vigtig rolle i at forme det projekt, der nu står færdigt. Open call-formatet er unikt i København og har skabt et bedre byggeri og solidt grundlag for gode nabo-samarbejder.

Amagerfælledvej

CPH Village forsøger at lave byudvikling på en ny og mere fleksibel måde. Den cirkulære bebyggelse er konstrueret til både at kunne skifte funktion, gøres permanent eller flyttes til nye placeringer. Tilgangen skaber dermed maksimal værdi for både grundejere, nærområde og byen som helhed. Ligesom grunden på Amagerfælledvej nu går fra at være en parkeringsplads til at danne ramme for studieliv og fællesskab, vil bebyggelsen også i fremtiden kunne rykkes til andre arealer med uudnyttet potentiale.

”Vi er rigtig glade for at kunne bidrage til, at der kommer flere studieboliger i København. At der er tale om et bæredygtigt byggeri med lavt CO2-aftryk og at der er fokus på det sociale liv og sammenholdet mellem de studerende, gør kun CPH Villages projekt endnu mere vigtigt” siger Christina Jørgensen, adm. direktør i Freja Ejendomme.

Siden lanceringen af CPH Villages første by på Refshaleøen har over 9.000 studerende skrevet sig på ventelisten til en af CPH Villages studieboliger.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?