Danmarks vildeste kommune kåres på Amager

I halvandet år har 98 danske kommuner arbejdet benhårdt for at skabe mere vild natur i kampen om at blive Danmarks vildeste kommune og vinde én mio. kr. Vinderen kåres mandag 19. september på Amager – og alle kan følge med på Facebook 

Danmarks vildeste kommune kåres på mandag.

Siden miljøminister Lea Wermelin i februar 2021 kickstartede konkurrencen om at blive Danmarks ”vildeste” kommune, er det væltet frem med vilde blomsterbede, højt græs, kilometerlange kvashegn og stenrev overalt i landet.

I halvandet år har alle landets 98 kommuner knoklet for at skabe mere vild natur både til lands og til vands i kampen for at vinde titlen og én mio. kr. til mere vild natur. Også Tårnby har været med i opløbet, men er sorteret fra til finalen…

I august snævrede juryen med Morten D.D. Hansen, Søren Ryge Petersen, Vicky Knudsen, H.P. Geil, Sofie Graarup Jensen, Philip Hahn-Petersen, Lydia Callesen og Signe Normand feltet ind til 10 finalister. Og danskerne har efterfølgende haft mulighed for at stemme på deres favorit til at vinde konkurrencen.

Vinderen kåres

Og nu skal Danmarks vildeste kommune kåres. Det sker ved et stort kåringsevent på Naturcenter Amager med deltagelse fra bl.a.  jury, borgmestre, lokale ildsjæle og mange flere.

Arrangementet er ikke åbent for publikum, men interesserede kan følge med på Facebook fra kl. 15.30 på dette link https://www.facebook.com/events/774136517227503

De 10 kommuner, som er med i opløbet om at vinde konkurrencen, er:

Albertslund Kommune
Fredensborg Kommune
Herning Kommune
Kolding Kommune og Middelfart Kommune
Lolland Kommune
Odense Kommune
Odsherred Kommune
Syddjurs Kommune
Vejle Kommune
Vordingborg Kommune

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Historier om de forfulgte

Torsdag 29. september fra kl. 16.30 inviterer Korsvejskirken til en aften, hvor sognepræst Julie Aaboe fortæller om det forfulgte mindretal med særlig fokus på Afghanistan

Læs mere »