Dronning Elizabeth – og fra død til liv…

 

I morgen, mandag, 19.september, kan vi alle følge tv-transmissionen af den engelske Dronning Elisabeths bisættelse i Westminster Abbey i London. Hver dag har vi også her i Danmark kunne følge hendes færd fra hendes dødsleje i Skotland til London, hvor højtideligheden skal foregå.

Det har derfor for mange af os været naturligt at tænke på den død, som vi alle engang skal gå igennem.

Når jeg tænker på min egen død, så er ordene “gå igennem” netop meget betegnende. Døden kan i mine tanker lignes med en dør – fra død til liv – og selvom det kan se ud til at blive en ensom affære, så er jeg tryg i tilliden og troen på, at jeg ikke skal gå alene igennem den dør – den opstandne Jesus Kristus har lovet at gå med.

Jesus siger: “Jeg er opstandelsen og livet; den, der tror på mig, skal leve, omend han dør.” (Johannes evangeliet kap. 11 vers 25.)

Det er et fantastisk løfte. Tanken om livet efter livet her gør, at jeg kan leve mit liv nu og her med stor glæde, for jeg behøver ikke frygte for fremtiden.

Livet er skønt!

God søndag og kærlig hilsen

Agnethe Zimino, fhv. sognepræst.

Seneste artikler

 

Fik du læst?