Fra ungarbejder til butikschef

Amager har været centrum for hele hans unge arbejdsliv. Mød Daniel Saaby Hansen, der har gjort karriere i Lidl fra ungarbejder på Amagerbrogade til butikschef på Amager Strand.

Daniel Saaby Hansen

 

Forventningerne er store til butikschef Daniel Saaby Hansen. Og det er ikke uden grund. I en ung alder er det nemlig lykkes ham at gå fra skoletræt ungarbejder i Lidl på Amagerbrogade til rutineret butikschef i Lidls flagskibsbutik på Amager Strand, der er en af Lidls mest travle butikker i hele Danmark over sommeren.

Da Daniel Saaby Hansen som 17-årig stod uden fritidsjob, faldt han over en jobannonce online. På det tidspunkt havde han aldrig hørt om supermarkedskæden Lidl, men besluttede sig alligevel for at søge jobbet – og fik det. I Lidl på Amagerbrogade ved Øresundsvej hjalp Daniel med at trimme butikken, fylde hylder, hjælpe kunder med at finde varer og gøre rent ved siden af sin skolegang i gymnasiet.

Gik på fuld tid

”Jeg elskede det. Og under mit sabbatår fik jeg tilmed mulighed for at gå fuldtid i Lidl. Her blev jeg på et tidspunkt kaldt til MUS-samtale og skulle i den forbindelse udfylde nogle felter og satte – uden at vide hvad det betød – kryds i en boks, hvor der stod, at jeg gerne ville have en såkaldt potentiale-vurdering,” fortæller Daniel Saaby Hansen.

God rollemodel

Og her var meldingen fra Daniel Saaby Hansens chef i Lidl klar. Han så et stort potentiale i Daniel:

”Jeg har aldrig været i tvivl om, at Daniel nok skulle nå de mål, han satte sig for. Og det har han i den grad bevist som butikschef, hvor han er en ekstrem god rollemodel for andre ansatte. Daniel er dygtig til at lære fra sig, og han er meget vellidt. Jeg tror, det skyldes, at han giver så meget af sig selv både fagligt og personligt. Han er en ’Amagerdreng’, der har været igennem en virkelig flot udvikling hos Lidl, og jeg glæder mig bare til at følge ham i fremtiden,” fortæller Christian Bjørnlund, distriktschef for en række Lidl-butikker i København.

Det kræver ikke høj en uddannelse at lykkes

For Daniel var det aldrig vejen frem med en lang, boglig uddannelse. Han var mere interesseret i en uddannelse, hvor der var fokus på den praktiske erfaring. Derfor tog han Lidls interne traineeforløb, hvor han først uddannede sig til souschef, derefter butikschef, og i dag er han i fuld gang med uddannelsen som distriktschef:

”Jeg har lært helt utrolig meget gennem min uddannelse hos Lidl – om mig selv, om ledelse og god forretningsdrift. Det har givet mig noget at stå op til og glæde mig til hver dag. Det er vigtigt for en knægt som mig, der ikke altid har vidst, hvad jeg skullet med mit liv. Og hvor en lang, boglig uddannelse bare ikke var det rigtige. Jeg er et godt bevis på, at det ikke kræver en høj uddannelse at lykkes og få succes i sit arbejdsliv.”

Inspirere andre

Som butikschef håber Daniel, at han med sin baggrund og karriereforløb i Lidl kan være med til at inspirere både sine kollegaer og andre, fordi man hos Lidl har mulighed for at udvikle sig i dén retning, man drømmer om:

”Der er så mange muligheder hos Lidl. Det er et stort og internationalt univers, hvor ingen er tvunget til at sidde ved kassen eller arbejde på lageret resten af deres liv, hvis de har lyst og potentiale til mere – og er klar til at gribe muligheden,” afslutter Daniel Saaby Hansen.

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Historier om de forfulgte

Torsdag 29. september fra kl. 16.30 inviterer Korsvejskirken til en aften, hvor sognepræst Julie Aaboe fortæller om det forfulgte mindretal med særlig fokus på Afghanistan

Læs mere »