Stig vandt Frivillighedsprisen

Rød løber og balloner. Jazz med ”All Swing og Bossa”. Bobler og varm velkomst af borgmester Allan S. Andersen samt formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget Einer Lyduch og formand for Kultur- og Fritidsudvalget Klaus Bach.

Borgmester Allan S. Andersen med vinderen af årets pris Stig Løvenkrands samt en række af de andre dygtige frivillige, der hjælper til i Tårnby.

Festlige rammer og herlig musik var, hvad der ventede, da cirka 70 frivillige fredag aften lod sig hylde ved Tårnby Kommunes store “Frivillig Fredag” arrangement på Tårnby Hovedbibliotek.

I sin velkomsttale sagde borgmester Allan S. Andersen blandt andet:

”Det betyder meget for mig, at vi som kommune husker at sige tak og anerkende jeres store indsats som frivillige. For vi er en kommune med mange foreninger, et rigt idrætsliv, kulturtilbud, tilbud til socialt udsatte og meget mere. Alt sammen noget, der kun er muligt, fordi I frivillige bruger jeres energi og tid på andet end jer selv. I er hverdagens helte.”

Muleposer og chokolade

Efter velkomsttalen var der lækker tapas i et fint opdækket mødelokale. Efter maden var det tid til overrækkelsen af årets frivillighedspris. Prisoverrækkelsen fandt sted i rotunden, hvor de frivillige endnu en gang blev budt velkommen af ”All Swing og Bossa”.

“All swing and Bossa” sørgede for lækker musik til festen på biblioteket.

Her ventede desuden en lille overraskelse til alle i form af fine mulepose, specieldesignet af elever fra FGU (Forberedende GrundUddannelse til unge under 25 år, som ikke er parate til at gå i gang med eller gennemføre en anden ungdomsuddannelse).

Det lokale foreningsliv

Formand for sundheds- og omsorgsudvalget Einer Lyduch fortalte om poserne, hvori der lå chokolade fra Simply Chocolate:

”I forbindelse med, at eleverne har skulle lave muleposerne til jer, har de lært lidt om frivillighed og vores lokale foreningsliv. Og eleverne er meget glade for, at de kan lave noget, som kan bruges til noget, og at de vil kunne spotte deres muleposer rundt om i bybilledet.”

En sand ildsjæl

Efter Einer Lyduchs tale, fortalte formand for kultur- og Ffritidsudvalget Klaus Bach om de 31 indstillede til frivillighedsprisen, og til sidst kunne borgmester Allan S. Andersen røbe vinderen, Stig Løvenkrands, som har spillet en stor og uvurderlig rolle i forbindelse med flytning af udstillingscentret ved Plyssen til det nye Udstillingscenter Ved Diget.

Unikt samarbejde 

”Du er blevet indstillet af flere og har fået mange rosende ord med på vejen. Bl.a. bliver det nævnt, at Udstillingscentret Ved Diget aldrig var blevet så fantastisk uden dit arbejde og de unikke samarbejder, du har skabt. Der er så mange positive argumenter for, at du skal vinde Frivillighedsprisen – det er meget overbevisende,” sagde Allan S. Andersen og tilføjede:

”Du er uden diskussion en sand lokal ildsjæl.”

Herefter kunne frivillighedskoordinator Anita Køldal konstatere, at programmet nu var slut, og så kunne de frivillige med hver deres mulepose bevæge sig ud i aftenmørket – forhåbentligt ladet op til at tage endnu en tørn til glæde for Tårnbys borgere og komme med til Frivillig Fredag igen næste år.

 

Seneste artikler

Badebro på plads

Søvangs helt eget sjak af frivillige brobisser var sidste weekend på hårdt arbejde med at sætte den imponernede 279,1 meter lange badebro.

 

Fik du læst?