Det naturlige værktøj for alle med ledsmerter

SUNDHED: Milena Penkowas nye bog “Ledsmerteplanen” er et alternativt værktøj for alle, der liver af ledsmerter – og det er rigtig, rigtig mange…

Milena Penkowa -ny bog om ledsmerter

 

Mere end 700.000 danskere lider af ledsmerter i lettere eller sværere grad. Og i mange af disse tilfælde er naturlige lægemidler ganske effektive, som det fremgår af Milena Penkowas nye bog “Ledsmerteplanen – naturlig behandling af ledsmerter.

Milena Penkowa er Ph.d.i hjernevidenskab og cand.med. og var på et tidspunkt landets førende hjerneforsker og arbejdede som professor på Københavns Universitet.

Naturlige lægemidler

Milena Penkowa er en kontroversiel person i den danske sundhedsverden. Hun blev fyret fra stillingen som professor på grund af videnskabelig uredelighed  – men er også blevet frikendt for andre anklager.

I de senere år har hun bl.a. koncentreret sig meget om de såkaldte alternative lægemidler, eller naturlige lægemidler, og hendes viden og research om disse er omfattende.

Hun holder foredrag over hele landet – og har startet Milenas Medlemsklub, hvor hun giver gode råd om sundhed til en større medlemsskare, hvor af mange tit og ofte udtrykker taknemmelighed for hendes råd og forslag. Hun står også bag onlinesiden “Hjerneeksperten.dk.”

Bl. a. har Selskabet for Psykisk Forskning været begejstret for Milenas foredrag.

700.000 lider af gigt

Milena Penkowa deler vandene – men har en stor fanskare af mennesker, der benytter sig af hendes store viden om naturlige lægemidler.

Ifølge Gigtforeningen har over 700.000 mennesker i Danmark gigt. Det gør gigt til en af de mest udbredte kroniske sygdomme i Danmark. Gigtsygdomme kaldes også sygdomme i bevægeapparatet, muskel- og skeletsygdomme eller reumatologisk sygdom og dækker over mere end 200 diagnoser. Nogle af de mest udbredte er rygsygdom, slidgigt, krystalgigt (herunder urinsyregigt) og leddegigt.

En praktisk guide

Milena Penkowas nye bog “Ledsmerteplanen  – naturlig behandling af ledsmerter” forklarer, hvordan man selv kan bekæmpe sine smerter med naturlige midler. Læserne får en praktisk og let tilgængelig guide til de kosttilskud og kostråd, som det er værd at bruge, hvis man vil behandle ledsmerter uden at skulle bruge syntetiske medikamenter med bivirkninger.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Milenas anvisninger af naturlige lægemidler står ikke alene. Bl. a. har man på Frederiksberg hospitals reumatologiske afdeling anvendt naturlige lægemidler i behandlingen af gigtsygdomme som alternativ til den lægeordinerede medicin.

“Følger du Ledsmerteplanen, vil du også opleve en række andre fordele såsom mere energi, bedre humør, hukommelse og nattesøvn samt mindre risiko for en lang række kroniske sygdomme.  Hvert kosttilskud er nævnt i sit eget kapitel, og det hele er beskrevet, så alle kan læse med. Bogen giver dig mulighed for selv at erobre kontrollen over dine ledsmerter,” siger Milena Penkowa.

Uddrag fra bogen:

“Lad mig starte med en indrømmelse: B3-vitamin er mit personlige yndlingsvitamin. Det er dét vitamin, jeg allernødigst vil undvære, for det er helt enormt, hvad det kan gøre ved krop og hjerne. For det første er B3-vitamin en topscorer, når det kommer til at fjerne ledsmerter, men det er så meget mere end dét. Er du eksempelvis ramt af træthedssyndrom, fremskyndet aldring, livsstilsygdomme, nedsat hukommelse eller senfølger til hjernerystelse, så er der ingen god vej uden om B3-vitamin. Personligt er jeg ikke plaget af disse tilstande, men jeg tager alligevel B3-tilskud, fordi det booster energiniveauet og hjernen på mærkbar vis”.  

Gurkemeje og peber

I bogen kan man også læse, at særlige gurkemejepræparater (Curcuma longa) kombineret med peber (piperin) er  godt mod de svage led. Og at det er vigtigt, at det netop er gurkemeje-præparater kombineret med peber: Sidstnævnte får absorbtionen af curcumin fra gurkemeje til at stige med 1.000 gange.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Et godt gurkemeje-produkt

Andre vigtige oplysninger er, at det ikke er nok at bruge gurkemeje i madlavningen. der skal meget store mængder til af det aktive stof, der udelukkende fås i kapselform.

Også mineralet bor er vigtig i kampen for bedre led: I løbet af de sidste 30-40 år er der kommet flere og flere videnskabelige artikler frem, der viser, at bor er sikkert og effektivt at bruge ved ledsmerter og forandringer i skelettet, fremgår det bl. a. bogen.

Bogen er smækfyldt med andre informationer samt referencer til videnskabelige artikler, der dokumenterer de i bogen fremsatte påstande.

Konservative læger

Der er naturligvis mange danske læger, der vil stille sig skeptisk overfor Milenas råd omkring bekæmpelse af ledsmerter. Det er ikke nogen hemmelighed, at danske læger er meget konservative i deres vurdering af alternative lægemidler.

Men at mange mennesker føler sig helbredt med naturlige lægemidler og foretrækker disse for at undgå bivirkninger ved lægeordineret medicin er en tilsvarende kendsgerning.

Det må i alle tilfælde være en personlig vurdering. Og hvis man er til alternativ behandling og er plaget af ledsmerter, så er Milena Penkowa nye bog et godt og første skridt på vejen til at erfare, om de naturlige lægemidler har en gavnlig og effektfuld virkning på egne ledsmerter.

Bogen “Ledsmerteplanen” fås bl. a. på “Hjerneeksperten.dk” og i boghandlen og koster 189 kr.

 

 

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?