Redningsaktion for Dragør Bio

Der er taget initiativ til at redde Dragør Bio, der kan fejre 100 års jubilæum om seks år

Skal Dragør Bio overleve?  (Foto: Finn Edvard)

 

“Det kan ikke passe, at vi kan samle ind til en badebro – og ikke til vores allesammens biograf…”

Med disse ord har Mads Marker Svendsen fra Dragør taget initiativ til, at den 94-årige Dragør Bio kan overleve, efter det er blevet annonceret, at foreningen bag biografen ser sig nødsaget til at kaste håndklædet i ringen og lukke biografen.

Men det kommer ikke til at ske, hvis det står til Mads Marker Svendsen:

“Jeg synes, at vi allesammen skal give en økonomisk håndsrækning, så biografen kan overleve,” siger han til Amagernyt.dk.

“Hvis vi allesammen, private og virksomheder, giver et bidrag, så kan det jo være, at vi kan få lov til at beholde vores biograf,” siger han.

Fra 1928

Dragør Bio viste den første film i 1928 og kan således fejre 100 års jubilæum om bare seks år. Siden 2014 er biografen blevet drevet af en række frivillige i en biografforening, men nu har foreningen meddelt, at bygningen er for slidt – og at biografens udstyr er det samme. Derfor ser foreningen sig nødsaget til at lukke biografen senest til april næste år.

Men det kommer ikke til at ske, hvis det står til Mads Marker Svendsen:

Send en email

“Det må være muligt at få erhvervslivet og en række private til at bakke op om biografen. Om man kommer der én eller 20 gange om året er for såvidt ligegyldigt: Dragør skal da have sin biograf, det er vigtigt for kulturlivet i byen – og bare det at gå forbi det hyggelige hus sætter jo een i godt humør,” siger Mads Marker Svendsen.

Han opfordrer alle, der vil være med i redningsaktionen for biografen, til at henvende sig til ham på email mads@mmarker.dk.

“Så tager vi den derfra og ser, hvad vi kan gøre,” siger han.

Seneste artikler

 

Fik du læst?