Studerende hjalp politiet med kæmpeøvelse i Dragør og Kongelunden

I begyndelsen af november holdt Københavns Politi sammen med kolleger fra flere sjællandske politikredse og flere hundrede figuranter en stor øvelse omkring Dragør og Kongelunden.

Politiet holder store øvelser i Dragør og Kongelunden i denne måned.

Politiet trænede bl.a. det såkaldte MIK-koncept, som bliver brugt ved optøjer – f.eks.  i forbindelse med en demonstration eller en fodboldkamp, der i visse tilfælde jo desværre efterhånden kan udvikle sig til en mindre borgerkrig.

Mens øvelserne i onsdags sidste uge gik med at træne og vedligeholde forskellige basale færdigheder, var torsdagen afsat til en stor samtræningsøvelse.

Her fik politiet hjælp af adskillige lokale bl.a. Tårnby Gymnasium og HF , hvorfra studerende medvirkede som figuranter.

En kæmpeindsats

”De studerende gjorde en kæmpestor indsats og var i høj grad med til at give øvelsen endnu mere kvalitet og relevans, så dem skylder vi en stor tak,” siger politikommissær i Københavns Politi, Claus Silkjær.

”Vi blev taget rigtig godt i mod i lokalområdet og mødte i løbet af dagene rigtig mange interesserede borgere,” siger politikommissæren.

Flere øvelser

Københavns Politi vil igen i slutningen af måneden holde tilsvarende øvelse i samme område. Det bliver onsdag 30. november fra kl. ca. 8 til 18 og torsdag 1. december i samme tidsrum, og forventer også her, at 400-500 deltagere vil være med pr. dag.

Vi kommer helt sikkert også her til at fylde i landskabet hen over de fire øvelsesdage, og det håber vi på forståelse for hos beboere og besøgende i området,” siger Claus Silkjær.

Seneste artikler

 

Fik du læst?