Studerende hjalp politiet med kæmpeøvelse i Dragør og Kongelunden

I begyndelsen af november holdt Københavns Politi sammen med kolleger fra flere sjællandske politikredse og flere hundrede figuranter en stor øvelse omkring Dragør og Kongelunden.

Politiet holder store øvelser i Dragør og Kongelunden i denne måned.

Politiet trænede bl.a. det såkaldte MIK-koncept, som bliver brugt ved optøjer – f.eks.  i forbindelse med en demonstration eller en fodboldkamp, der i visse tilfælde jo desværre efterhånden kan udvikle sig til en mindre borgerkrig.

Mens øvelserne i onsdags sidste uge gik med at træne og vedligeholde forskellige basale færdigheder, var torsdagen afsat til en stor samtræningsøvelse.

Her fik politiet hjælp af adskillige lokale bl.a. Tårnby Gymnasium og HF , hvorfra studerende medvirkede som figuranter.

En kæmpeindsats

”De studerende gjorde en kæmpestor indsats og var i høj grad med til at give øvelsen endnu mere kvalitet og relevans, så dem skylder vi en stor tak,” siger politikommissær i Københavns Politi, Claus Silkjær.

”Vi blev taget rigtig godt i mod i lokalområdet og mødte i løbet af dagene rigtig mange interesserede borgere,” siger politikommissæren.

Flere øvelser

Københavns Politi vil igen i slutningen af måneden holde tilsvarende øvelse i samme område. Det bliver onsdag 30. november fra kl. ca. 8 til 18 og torsdag 1. december i samme tidsrum, og forventer også her, at 400-500 deltagere vil være med pr. dag.

Vi kommer helt sikkert også her til at fylde i landskabet hen over de fire øvelsesdage, og det håber vi på forståelse for hos beboere og besøgende i området,” siger Claus Silkjær.

 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?