Politiet beslaglægger e-cigaretter

I løbet af de seneste måneder har Københavns Politi haft øget fokus på engangs-e-cigaretter som puff bars og vapers, og har i forbindelse med kontrolbesøg hos kiosker bl.a. flere steder på Amager beslaglagt over 870 stk.

Politiet beslaglægger stribevis af engangs e-cigaretter i kiosker – også flere steder på Amager

”Engangs-e-cigaretter med forskellig smag er ulovlige. De kommer i farverige emballager, så de appellerer til børn og unge, og vi ser i øjeblikket, at de dukker op flere steder, så derfor er det noget, vi har fokus på,” siger leder af nærpolitiet i Københavns Politi, Jonas Wybrandt og fortsætter:

“Bl.a. lavede vi først på måneden en aktion, hvor vi beslaglagde ca. 160 stk. fra kiosker, som vi efterfølgende har overdraget til Sikkerhedsstyrelsen.”

De er ulovlige

Ud over at være sundhedsskadelige er engangs-e-cigaretter også ulovlige, for det er ikke tilladt at sælge tobaksvarer med anden tilsat smag end tobak og mentol.

Det er Sikkerhedsstyrelsen, som står for at udregne bøden til hver enkelt kiosk, og udgangspunktet er, at der indstilles til en bøde på 10.000 kr. for hver smagsvariant, man sælger.

“Vi forventer derfor store bøder til de kiosker, hvori vi har beslaglagt engangs-e-cigaretter,” slutter Jonas Wybrandt.

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?