Opfordring: Glem kaos – og lyt til musikken

Sangeren Anne Lærke fra Amager udgiver fredag 25. november sin single ”Rundtosset”, som hun selv kalder sit barselsalbum, da sangene er skrevet – mens hun var på barsel.

Anne Lærke – ny single: “Rundtosset”. (Foto: Julie Montauk)

 

Af Lene Dam Jørgensen

Fredag 25. november udgiver sangeren Anne Lærke fra Amager singlen ”Rundtosset”, som hun selv siger, er den mest poppede af hendes musik til dato.

”Rundtosset” handler om den helt igennem menneskelige trang til – bare en gang imellem – at glemme det kaos af krig, inflation og corona, som har domineret nyhederne de senere år.

En anderledes single

Anne Lærke fortæller selv, at hendes musik ofte er præget af hendes store kærlighed til jazz, maj-akkorder og 9’ere, men at hun på sin nye single for en stund bryder med det.

“Nogle dage fylder det altså bare mere, at havregrøden fra ens nyfødte baby er landet i håret, og at kontoen er i minus end de storpolitiske dilemmaer, som man burde bekymre sig om. Når den dårlige samvittighed så melder sig, er det kun et godt glas rødvin og ens yndlingsslik, der kan redde dagen”, siger Anne Lærke og fortsætter med sang:

“Jeg vil glemme for en stund // at verden er ved at gå under // jeg vil bare spille dum // og høre CV, mens jeg blunder”.

Sammenlignes med Alberte

Anne Lærke debuterede med minialbummet “Nede Fra Gaden” i 2015, og siden har hun gjort sig bemærket på både P5 og P8 såvel som på musikblogs som Bands of Tomorrow og HQ Music.

 I 2017 udgav hun sammen med frontfiguren i Back To Back Morten Remar sangen “Umulige Kærester”. Derudover har hun også tidligere spillet til Nemolands søndagskoncerter sammen med Bo Evers og Rasmus Nøhr og til festivaler som Copenhagen Jazz Festival, Nakke Festival og Nordischer Klang.

Anne Lærkes barselsalbum

Anne Lærke udgav sin første single i 2021, ”Det’ Så Let”. Sangene er skrevet på lange barnevognsture langs Amager Fælled.

I foråret udgav hun sin anden single, ”Sammen med Dig”. Projektet har fået pæne ord med på vejen af bl.a. Bands of Tomorrow, foruden radiotid hos en række lokalradiostationer og P5. Ligesom singlerne ”Det’ Så Let”, og ”Sammen Med Dig”’ peger ”Rundtosset”, frem mod en EP-udgivelse, der forventes at udkomme i 2023.

 

 

 

 

Om Anne Lærke

 

Anne Lærke er født i 1993, og bor og er opvokset på Amager. Hun gik i skole på Amager, men blev student fra Christianshavn Gymnasium i 2012. Derefter tog hun på højskole i Jylland, hvor. hun skrev og indspillede sine første egne sange. Det var også her, at hun blev hun sikker på, at hun skulle gå den musikalske vej.

”Efter mit højskoleophold blev jeg optaget på MGK i Helsingør på Rytmisk sang, men konkurrence-miljøet var ikke så meget mig, og jeg endte med at føle mig meget bedre tilpas på Musikvidenskabs-studiet, som jeg startede på i 2014. Her kunne jeg beskæftige mig med kunst og kultur hver dag, og skrive og indspille sange efter skole. Mit første album er indspillet nede ved Den Blå Hal.” fortæller hun.

Anne Lærke har også spillet en del gange sammen med Grandmaster Dee Pee som en del af hans band The Soulinvestors. Dee Pee var en del af Tårnby-patrioterne Rockers By Choice fortæller Anne Lærke,

Seneste artikler

 

Fik du læst?