Romanprisvinder besøger Historieklubben på Amager

Forfatteren Anne Lise Marstrand-Jørgensen fortæller om “Margrete I” i Kulturhuset på Islands Brygge

Forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen – fortæller om Margrethe I.

Det vil nok knibe for de fleste at recitere hele kongerækken, men nogle regenter bliver altid husket: Måske særligt Christian IV og Margrete I.

Strengt taget var Dronning Margrete I ikke dronning, men Fuldmægtig frue og husbond og hele Danmarks formynder”.

Men Dronning eller ej – Margrete Valdemarsdatter er en af de vigtigste skikkelser i Danmarkshistorien. Hun blev en stor regent i en ellers mandsdomineret middelalder – og sjældent har Danmark stået stærkere end under Kalmarunionen, som var hendes politiske svende- og mesterstykke.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Der er skrevet en hel del om Margrete I, også lavet tv og film, men aldrig er hun blevet så levende beskrevet som i Anne Lise Marstrand-Jørgensens roman “Margrete I” fra 2020.  I 2021 vandt den fortjent DR Romanprisen.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen besøger Historieklubben På Amager for at fortælle om både Margrete I og sin roman. Det sker torsdag 8. december kl. 19 i Kulturhuset påpeger Islands Brygge. Billetter til kr. 50,- på biletto.dk.

Seneste artikler

 

Fik du læst?