Tina og Næstehjælperne hjælper udsatte til en god jul

Julen er sædvanligvis en glædelig tid, men kan også være svær for mange. Tina Pauli er bestyrelsesmedlem i Næstehjælperne Amager, der i flere år bl.a. har givet julehjælp til udsatte

Tina Pauli – arbejder for Næstehjælperne Amager

 

Af Lene Dam Jørgensen

Julemåneden og juleaften er sædvanligvis en dejlig tid – men ikke for alle. Der er nemlig en del mennesker, der ikke rigtigt har råd til at holde jul og har svært ved at få pengene til at slå til, når der skal købes julegaver, mad og juletræ.

Amagernyt.dk har talt med den 60-årige klinikassistent Tina Pauli, der sidder i bestyrelsen i  Næstehjælperne Amager, der hjælper udsatte mennesker både til jul og resten af året med.

Julehjælp

Tina Pauli fortæller, at hun vil gøre alt, hvad hun kan for at udsatte familier har nok til julen. Tina Pauli fortæller også, at Næstehjælperne Amager igennem flere år har uddelt julehjælp.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Mange børnfamilier kan ikke få pengene til at slå til i julen. (Foto: Finn Edvard)

”Jeg var selv med sidste år til uddelingen sammen med de andre fra Næstehjælpergruppen, vi klædte os ud i nissetøj og stod i en baggård til Amagerbrogade. Folk kom hen og hentede deres julegavekort til Rema1000 og fik også en æske chokolade. Så kunne de selv gå ud og købe den julemad, som de ville have.”

Lavet julekurve

Året før havde Næstehjælperne Amager lavet julekurve med mad. Sidste år kunne de ikke gå ud og købe alt, hvad der var behov for, på grund af coronasituationen, så derfor var det lidt svært, fortæller Tina Pauli. Derfor gav Næstehjælperne gavekort, hvor familier fik 500 kroner og enlige 300 kroner i stedet.

Julearrangementer

Næstehjælperne Amager har lige holdt et julearrangement med risengrød, kanel og nisseøl og købt ind til juledekorationer.

”Der bliver også holdt et andet julearrangement til januar for dem, der ikke har haft mulighed for at fejre rigtig jul,” fortæller hun.

Kan søge julehjælp                         

”Inde i Næstehjælpergruppen på Facebook bliver der skrevet, hvem der kan søge. Når vi modtager ansøgningerne, prøver at fordele det så godt vi kan, så alle får mulighed for at få noget.

Tina Pauli fortæller, at der er mange familier, der har svært ved at få pengene til at slå til i julemåneden. Hun oplever, at der kommer nogen, som ikke har råd til at give deres børn mad. Hun forudser, at mage vil få problemer op til denne jul.

Tina Pauli er også frivillig i Zoologisk Have og har i den forbindelse skaffet 140 julekalendere fra Zoo, der allerede er delt ud til børn på Amager. Nu venter der kalendergaver og flæskestege og andet, der også skal deles ud.

Opfyld Tinas juleønske

Nogle gange får Tina Pauli større mængder af mad. Det kan godt være svært at bære. En elcykel eller en bil, hvor der var to til  at hente varerne, ville virkelig hjælpe Tina Pauli. Det ville også betyde, at hun kan hjælpe endnu flere. Næstehjælperne Amager har hårdt brug for en fryser, et køleskab og ikke mindst et lokale.

Tina Pauli søger et kølefryseskab så hun kan opbevare de varer, der skal uddeles. Hun har brug for et kølefryseskab til varerne, som kommer til at stå hjemme hos hende, indtil Næstehjælperne Amager får eget lokale.

Et firma kunne måske hjælpe og sponsorere et kølefryseskab? Interesserede kan henvende sig på mail: tina.pauli123@gmail.com.

 

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Læs mere »