SPONSORERET INDHOLD: En skøn mini-festival i Tårnby trodser årstidens kulde og mørke med kunst og fællesskab. Det hele finder sted de tre første mandage i december i Tårnbyparkens Fælleshus på Tårnby Park Allé 26 – alle dage kl. 17. Se det forrygende program her
Tårnby Park Studio har i samarbejde med Tårnbyhuse et særligt tilbud til alle familier og kunstinteresserede i Tårnby, Amager og omegn de første tre mandage i december:
Børnene kan gå i biografen, mens deres forældre ser en teaterforestilling. Forældrene kan naturligvis også se filmen med deres børn, hvis de foretrækker det. Bagefter er der fællesspisning for alle.
Kvalitets-film
Teaterpædagog Delia Keller, som er med til at organisere minifestivalen, fortæller:
”Vores mål er at skabe et modspil til vinterens kulde og mørke: Kunst og fællesskab. Dermed støtter vi også familierne, som ofte har brug for nogle pusterum i den travle juletid. Derfor har vi kombineret mini-festivalen for voksne med et filmprogram af høj kvalitet for børnene. Børnefilm-programmet er lagt i samarbejde med en af landets mest kvalitetsbevidste biografer: Vester Vov Vov.
Kunstnerisk pust
Der er gratis adgang og suppe for børn. Voksne betaler kun 20 kr. for forestilling og en portion suppe.
De, der har lyst, kan blive til endnu en forestilling bagefter – og mandag 19. december sluttes festivalen med en koncert. En god mulighed for at tage et kunstnerisk og underholdende pust i den mørke årstid.
PROGRAMMET
Børnefilmprogrammet finder altid sted parallelt med den første forestilling kl. 17. Man har mulighed til at afleverer børnene i biografen i caféen og samtidigt nyde en teaterforestilling i fælleshuset.
Mandag 5. december:
Kl. 17-17.45: Børnebif: Fløjteløs, Vilde og Ville kanin, Pipungerne, Mus på stribe
Kl. 17-17.45: “You, choir”, by Sophie Grodin
Kl. 17.45: Suppe for alle
Kl. 18.30 “Happy Happy Vineyards” by Boys* in Sync
(Artiklen fortsættes under billedet)
Mandag 12.12
Kl. 17-17.45 Børnebif: Storvask – Fodboldstrømper, Pipungerne – Turen til åen, Safari Europa
– Rådyr, Mægtige maskiner – Gravemaskine, Hund & Fisk
Kl. 17-17.45 “Post Swirl” by Snorre Elvin
Kl. 17.45 Suppe for alle
Kl. 18.15 “Din stemme i mit øre” af Sophie Grodin and Max Morris Doherty
Kl. 18.30 “ Fremtidsklubben præsenterer!”
Kl. 19.15 “Total International” by Andreas Liebmann and Boaz Barkan
(Artiklen fortsættes under billedet)
Mandag 19.12
Kl. 17-17.45 Børnebif: Verdens uartigste dreng, Himmelspejlet, Hvor ligger juleland?
Kl. 17–17.45 “Space Between Cells” by Tanya Rydell Montan
Kl. 17.45 Suppe for alle
Kl. 18.30 “Tabt Titel” by Sara Hamming
Kl. 19.30 “End of Circle” by Fran De Pian
(Artiklen fortsættes under billedet)
OM FORESTILLINGERNE
FLØJTELØS: Den lille fugl Fløjteløs flyver forgæves rundt og prøver at fløjte, men han er så håbløs til
det, at hans omgivelser opgiver at undervise ham. Fløjteløs hugger en politimands fløjte. Så kan han være med i byens musik.
VILDE OG VILLE KANIN: Ville lever i et kaninbur på en gård. En dag får Ville en chance for at slippe væk. I skoven møder han Vilde, der er en vild kanin. Vilde lader Ville bo hos sig og sammen samler de bær og svampe. Ville får hjemve og Vilde vil hjælpe ham hjem. Men Vilde kommer til skade og nu er det Villes tur til at hjælpe sin nye ven.
PIPUNGERNE – MUS PÅ STRIBE: Serie i fire afsnit om de knapt flyvemodne fugleunger Sille og Saxe. Filmene tager udgangspunkt i de 3-6-åriges egne hverdagslege, og der bliver givet tid til både detaljer og gentagelser. Saxe kan lide at tælle. Så da Sille og Saxe skal kigge efter Viggamusens unger, mener Saxe, at det er ingen sag, de tæller dem bare. Desværre er der ingen af musene, som vil stå stille, og pludselig er de væk alle sammen.
SOPHIE GRODIN: Sophie er en samarbejdsorienteret performancemager. Hendes praksis er bygget op omkring situationer, hvor forholdet mellem en lille gruppe mennesker bliver en del af det materiale, der bruges i værket. Spændingen mellem individet og gruppen, den hårfine grænse mellem at optræde og ikke-optræde og det samarbejde, der udvikles med publikum i løbet af en forestilling, er alle elementer, der udforskes i hendes arbejde. For nylig har hun udforsket koret som en måde at etablere et momentant fællesskab og samskabelse på. Sophie har en BA fra Royal Central School of Speech and Drama i London, hvor hun boede i mange år, og i år er hun ved at afslutte sin MFA på Den Danske Scenekunstskole.
HAPPY HAPPY VINEYARDS: I forestillingen bruger Boys* in Sync den mest ikoniske postdramatiske teateropsætning og forvandler den til en farverig og frastødende, glad og lykkelig dans. Igen undersøger de stykket “Der fröhliche Weinberg” af Carl Zuckmayer, denne gang ved at genfortælle hele handlingen på deres helt egen måde. Sammen indrammer og dekonstruerer de heteronormative handlingsforløb i det 100 år gamle teaterstykke og forsøger at besvare det mest presserende spørgsmål: Kan sjov være politisk i en tid med eksistentielle fascistiske trusler? Vennerne fra Polen, Norge, Danmark og Tyskland reflekterer over fremvæksten af højrefløjsbevægelser i deres respektive hjemlande og sammenligner deres europæiske erfaringer med situationen i 1920’ernes Tyskland.
STORVASK – FODBOLDSTRØMPER: Instruktøren Kassandra Wellendorf har med animationsfilmene skabt en række små fortællinger, der tager udgangspunkt i fantasien om, at vasketøj har sit eget liv bag vaskemaskinens rude. Vaskemaskinens rum forvandler sig til f.eks. et ishav, en garnjungle, en legeplads eller et farligt undervandsunivers.
SAFARI EUROPA: Rådyr er sky. Ofte står de på marken og spiser, skjult i det høje korn. Det er højsommer og parringstid. Råbukken, hannen, har travlt med at afmærke sit territorium, og hunnerne holder øje med ham. Hen på foråret kommer der rålam, og så passer det med, at der igen er saftig korn på marken, som man kan spise og springe rundt i.
MÆGTIGE MASKINER: “Mægtige maskiner – på hjul og larvefødder” er en serie for de mindste børn bestående af 13 små film på hver seks minutter om de maskiner, der arbejder på byggepladsen og på vejene. Gravemaskinen – eller gravkoen – har ikke hjul, men larvefødder. Foran har den en stor skovl, som den graver jord op med. Gravemaskinen arbejder sammen med sin makker, dumperen, som kan køre jorden væk.
HUND & AMP; FISK: Historien om den umulige kærlighed mellem en fisk og en hund. Og om hvordan skuffet kærlighed kan afløses af ny, livsbekræftende kærlighed.
SNORRE ELVIN – POST SWIRL: En refleksion, en tilpasning, en solo-version og eller en hale af danseforestillingen Vortex Delight. Snorre Elvins afsluttende forestilling på sin kandidatuddannelse i koreografi på Den Danske Scenekunstskole. Ved at bevæge sig gennem spiralbaner i en praksis, hvor man går til noget mere end at gå, udforsker værket tilstande af væren, gentagelse, transformation og handlinger af at se og blive set i et landskab i konstant rotation.
Snorre Elvin er danser og koreograf med base i København. Han arbejder med dans som
en praksis for transformation, sanselig oplevelse, nydelse, healing og performativitet.
DIN STEMME I MIT ØRE: Your voice in my ear er et relationelt, animeret video-værk af Max Morris og Sophie Grodin. I løbet af det sidste år har Sophie og Max mødt mennesker fra Tårnby med meget forskellige baggrunde for at tale med dem om øjeblikke af tryghed og sikkerhed i krisetider.
Deltagernes stemmer, tegninger og skrifter blev udgangspunktet for dette stykke. Sophie Grodin og Max-Morris Doherty samarbejder på tværs af medierne: Performance, film, animation finder deres egen specifikke stemme
FREMTIDSKLUBBEN VISER SIG SELV: Vores lokale teaterklub viser dens første forestilling. En forsøg, en process, en leg. Kom og nyd fantasier fra dine medborgere. Med Andreas, Azem, Birgitte, Delia, Ekko, Lisa, Nina, Oona, Sherish a.o.
TOTAL INTERNATIONAL: I dette værk inviterer den schweiziske scenekunstner Andreas Liebmann og performer Boaz Barkan publikum ind i et hjemligt rum med cello, skateboard, gamle LP-plader og en rejsegrammofon. De to performere stiller spørgsmål til, hvordan de som internationale kunstnere kan gøre op med den kolonialistiske forestilling. Om at indtage hele verden via flyrejser og digital kommunikation. Men rejser er også lig med fantasi. Publikum inviteres derfor til at skrive et brev i hånden. Hvilken adgang til andre, der befinder sig et andet sted i verden, åbner dette ikke op for? Værket gør aktuelle spørgsmål midt i en klimakrise nærværende på en poetisk og uhøjtidelig måde. De to performere spørger bl.a.: Hvordan kan man kommunikere med folk rundt om i verden ved hjælp af indbildningskraft? Og hvordan kan man opleve et sted langt væk uden at være der?
Boaz Barkan har en BA i dans og psykologi fra Cal-Arts and Empire State College, USA, og underviser i dans.
Andreas Liebmann er uddannet på Theaterhochschule i Zürich, Schweiz. Han er underviser i instruktion og iscenesættelse på Den Danske Scenekunstskole og er kunstnerisk leder af Tårnby Park Studio.
VERDENS UARTIGSTE DRENG: Sallies historier er en række forrygende filmfortællinger for de mindste børn og deres voksne. Kim Fupz Aakesons underfundige satire i tegnefilmens form er fuld af grotesk charme og antiautoritær livsfilosofi.
HIMMELSPEJLET: En fin lille historie om en dreng, der en dag opdager, hvordan de store fly oppe over hans hoved spejler sig i et vandhul, og forsøger at fange et af dem. Men kan man holde et spejlbillede af et fly gemt i en lille trækasse?
HVOR LIGGER JULELAND: Tegnefilm om Karl Ludvig, en syv centimeter høj piberensernisse. Hver jul bliver han og hans piberenservenner taget frem af deres papæske og stillet op i et fint julelandskab med honningkagehus og vatsne – deres elskede Juleland. Men en jul går det galt. Et vindpust fører Karl Ludvig væk fra hans trygge hjem – langt ud i den store, skræmmende verden udenfor. Fortabt og skrækslagen gennemlever Karl Ludvig nu sit livs store dannelsesrejse.
SPACE BETWEEN CELLS: Hvordan kan én blive med kompleksiteten i mulige og imaginære fremtider og nutider? Dette spørgsmål leder undersøgelsen af vores følelser om, og fysiske forhold til, klimaet i forandring. Gennem at genbruge materialer fra stumper og stykker af undersøgelser udført i løbet af de sidste to et halvt år, prøver denne samling at forstå sig selv i sit blivende. Det er spredt ud mellem mange kortlægninger af uvirkelige pladser. Det er et forsøg at udføre et trylletrick. Det er et kærlighedsbrev til noget endnu ikke tabt.
Tanya Montan Rydell er en dansekunstner med sin base i København siden 2018, hvor hun er optaget af at søge efter bæredygtighed i det prekære, udfordre det skrøbelige og aktivistisk potentiale i det kunstneriske virke. Inden hun ankom til Danmark, tilbragte hun otte år i München. Der brugte hun det meste af sin tid på interdisciplinære projekter med musikere, skuespillere, operasangere, og teaterinstruktører.
TABT TITEL: Sara Hamming er performancekunstner og performanceforfatter på Moribund Performance. Hun har udtænkt en krop af performances med biprodukter og genbrug i form af andre performances og taler, der er kritiske over for virkningerne på og af denne krop.
Anja Jacobsen er komponist, sanger og musiker i frk. Jacobsen, komponist og instruktør i Valby Vokalgruppe, medkomponist og trommeslager i Selvhenter, underviser i kollektiv komposition og rytmik på RMC og er medstifter af Eget Værelse.
END OF CYCLE: Til aftenen med “Performance and Soup” vil Fran De Pian præsentere en unik koncert kaldet “End of Circle”. Dette værk er kulminationen på en fem år lang kunstnerisk søgen. Det bliver en intim og akustisk aften med sange fra hans to album og andre uudgivne sange. Der vil være musikalske gæster til stede, som vil slutte sig til Fran for at gøre det meget hyggeligt og specielt.
Fran De Pian er en argentinsk musiker og producent med base i København. Han er altid på udkig efter en historie at dele og indleve sig i sit publikum. Hans to albums “QORE” og “La Flor de la Lucidez” taler om planeten Jorden, ensomhed, frie ånder og myrer der ødelægger dit køkken.