Lea skaffer jule- og adventsgaver til børn

Mange børn får gaver i adventstiden, men ikke alle forældre har råd til det. Derfor startede Lea Dagny Løkkegaard sin Dragør Julemission, der giver adventsgaver og  julehjælp til børn

Lea Dagny Løkkegaard – adventsgaver og julehjælp.

Af Lene Dam Jørgensen

Tredje lys tændes i adventskransen nu på søndag og mange børn glæder sig til at få en adventsgave. Ikke alle børn er så heldige, da nogle forældre ikke har råd til det.

Lea Dagny Lykkegaard startede for syv år siden Dragør Julemission, der laver adventsgaver til børn, som af forskellige årsager ikke får adventsgaver af deres forældre. Hvis familierne skulle få brug for hjælp til juleaften, kan familierne også få julehjælp igennem Dragør Julemission.

I år er de sidste advents- og julegaver sendt ud, men til næste år kan man søge om hjælp hos Lea igen.

Syriske børn

Dragør Julemission startede som et tiltag overfor de mange syriske flygtningebørn, der kom til byen i 2015. Ideen bag Dragør Julemission var at give de børn, der ikke får adventsgaver, mulighed for at få gaver, så de havde mulighed for at fortælle om søndagsgaver i december  – ligesom mange af deres klassekammerater gjorde. Tiltaget er blevet udvidet, så også børn af etniske danskere får adventsgaver.

Trange kår

”Coronakrisen ramte familierne hårdt. Det år havde vi 65 børn, som vi lavede gaver til og otte familier, der efterspurgte julehjælp til juleaften, hvor jeg også samlede ind. Vi skulle pakke 250 pakker ind det år. Nogle donerede gavekort og Dragør Gazellerne havde samlet penge ind og doneret en ret stor del. Flere firmaer henvendte sig til mig for at høre, om de kunne gøre noget. Dragør Kommune tog også fat i mig for at høre, om den kunne gøre noget,” fortæller Lea.

I år er der cirka 30 børn, hvor forældrene har søgt om gaver – næsten udelukkende til danske og ukrainske børn.

Kommer med gaverne

 ”Donorerne køber gaverne og afleverer dem hos mig med en rulle gavepapir. Jeg sørger så for, at tingene bliver fordelt.  Vi pakker gaverne ind og koordinerer, hvem der skal have hvad. Chauffører kører herefter gaverne ud til familierne, når gaverne skal afleveres, så det er faktisk donorerne og chaufførerne, der gør det store arbejde,” siger Lea med et smil.

Andre år har der været flere lokale handlende i Dragør, der har doneret. Det har bl.a. været ”De Små engle”, legetøjsbutikker og børnetøjsforretninger.

Sociale medier

Lea laver opslag på de sociale medier og opfordrer til, at familierne skal skrive til hende, hvis de mangler adventsgaver. Hun skal bare vide børnenes køn og alder  – og den adresse, gaverne skal leveres til.

Når Lea kender antallet af familier, der skal have julegaver, så laver hun igen opslag på de sociale medier, der er målrettet erhvervsdrivende og spørger, om der er nogen, der har lyst til at donere gavekort.

Kan ikke hjælpe alle

”Jeg kan desværre ikke kan hjælpe alle. Hvis anmodningerne kommer alt for sent, så kan jeg ikke nå det. Jeg kan heller ikke sige med sikkerhed, at jeg kan få nogle donorer. Jeg kan bare sige til familierne, at jeg gør, hvad jeg kan. Nogle gange har vi også købt et par gavekort til Netto, så der er til en flæskesteg eller and, ” slutter Lea.

Lea Dagny Lykkegaard er fra Silkeborg, men har nu boet 15 år i Dragør.  Hun er psyko- og familieterapeut og arbejder især meget med familier med alvorligt syge og døende børn.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?