Christine og frivillige holder julefest for beboere på Sundholm

Der er julefest i Maskinhallen på Sundholm torsdag 22. december fra kl. 12 til 16. Der alt fra julemad til sang og julegaver. Initiativtager er Sundby Kirkes sognepræst, Christine Beck.

Sognepræst Christine Beck – holder julefest i Maskinhallen.

 

Af Lene Dam Jørgensen

Der holdes julefest i Maskinhallen på Sundholm på Sundholmsvej  på torsdag 22. december fra kl. 12 til 16. Det er Sundby Kirkes sogne- og korshærspræst Christine Beck, der er initiativtager til julefesten.

”Vi håber selvfølgelig, at der kommer rigtig mange til julefesten. Vi har inviteret folk fra Kofoed Skole, Drys Ind og varmestuerne, og så har vi naturligvis også inviteret alle dem, der at bor på Sundholm. Jeg har tænkt mig dagen før at gå ud til dem, der sidder udenfor og give  en lille invitation, fordi der er mange af dem, der sidder der, der måske bor alene et helt andet sted end på Sundholm, og nogle er simpelthen hjemløse ”. siger Christine Beck.

Som juleaften

”På den måde får vi inviteret alle dem, der ville kunne have glæde af at komme til festen. Nogle kommer til at sidde alene juleaften. Andre bor måske på et af herbergerne derude eller plejekollektivet, hvor jeg er sikker på, at der holdes noget juleaften.  Måske kunne julefesten i Maskinhallen også gøre, at man føler sig som del af et større fællesskab ”.

 

Sundby Kirkes organist kommer og fire korsangere synger julesange, og alle skal synge sammen. Der serveres traditionel dansk julemad med flæskesteg og ris alamante  – og så får gæsterne også nogle små gaver, fortæller Christine.

Skabe fællesskab

”Jeg har også nogle rigtig gode frivillige til at hjælpe med arrangementet. Jeg tager en af mine præstekollegaer med derud og tre medlemmer af menighedsrådet. Det er altså de fire, der kommer og hjælper til. Vi ved jo ikke, om der kommer 10 eller om der kommer 50 deltagere – eller hvor mange, der i det hele taget kommer. Vi køber mad til 50 personer, og så laver vi 10 ekstra kuverter med noget andet mad til muslimerne, for dem er der jo også nogle af, siger Christine.

Barndommens jul

”Jeg tror, at de hjemløse har en drøm om den jul, som vi alle kan huske fra vores barndom, men jeg tror også, at der er andet, der er meget presserende, f.eks. hvor skal jeg sove i aften? Hvordan skal jeg få varmen i aften? Hvordan får jeg noget at spise? Det er fuldstændig de basale behov. Dem har man – også selvom det er juleaften. Der er nogle ting, der ikke ændrer sig, selvom det er jul,” siger Christine og fortsætter:

Ingen skal føle sig alene

”Af den grund laver vi netop den julefest torsdag 22. december. Vi vil i hvert fald tilbyde et fællesskab, hvor ingen  behøver at føle sig alene. At vi på længere sigt måske kan finde på at rykke det til juleaften er en anden ting, men foreløbig holder vi det altså 22. december. Vi har bevidst lagt det så tæt på juleaften, fordi man så mere føler, at det er en julefest” slutter Christine.

Christine Beck er 53 år og har været sognepræst i 19 år. Hun har tidligere arbejdet som sognepræst i Lundtofte Kirke og i i Thy. Udover sit arbejde som sognepræst har hun samtidig også været beredskabspræst.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?