Tårnby skal levere fjernvarme til Dragør

Dragør Kommunalbestyrelse har med et bredt flertal besluttet at optage forhandlinger med Tårnby Kommune og Tårnby Forsyning A/S om at levere den fremtidige fjernevarme til grundejere.
Dragørs borgmester Kenneth Gøtterup og kollegaen i Tårnby, Allan S. Andersen.

 

I sidste uge vedtog Dragør Kommunalbestyrelse en varmeplan om fremtidens varmeforsyning i Dragør Kommune. Omdrejningspunktet er at udfase naturgas og andre fossile brændsler til opvarmning og i stedet udrulle fjernvarme til grundejerne i forskellige områder i kommunen.

Forleden blev næste skridt så taget, da kommunalbestyrelsen skulle vælge henholdsvis en leverandør og en distributør af fjernvarme.

Det regionale net

Der var enighed i kommunalbestyrelsen om at optage forhandlinger med CTR (Centralkommunernes Transmissionsselskab I/S), som i dag producerer og leverer fjernvarme til en række kommuner i hovedstadsområdet – blandt andet Tårnby Kommune.

CTR har i forvejen stillet sig positive over for udsigterne til, at Dragør på lige fod med de øvrige kommuner kan blive koblet på det regionale net. En endelig beslutning om at optage Dragør som medlem skal godkendes i CTR’s bestyrelse.

Bredt flertal

Da det kom til kommende distributør af fjernvarme stod valget mellem på den ene side HOFOR A/S og Københavns Kommune og på den anden side Tårnby Forsyning A/S og Tårnby Kommune.

Et bredt flertal bestående af Konservative, Socialdemokratiet, Tværpolitisk Forening – Liste T og Sydamagerlisten ønskede at optage forhandlinger og indgå et udvidet samarbejde med nabokommunen Tårnby og Tårnby Forsyning. Kun partiet Venstre ønskede at gå videre med HOFOR.

Vigtig opgave

”Det er en uhyre vigtig og kompliceret samfundsmæssig opgave, vi som kommune har fået i kølvandet på energikrisen,” vurderer Dragørs borgmester, Kenneth Gøtterup og siger:

”Jeg er stolt over, at vi på så kort tid er lykkes med at få lagt og besluttet først varmeplanen og nu også vedtaget næste skridt i, hvordan vi kommer videre med gøre den til virkelighed. Og her er valget af samarbejdspartnere helt centralt. Det er dog vigtigt at sige, at beslutningen ikke et fravalg af HOFOR, men et tilvalg af samarbejdet med Tårnby Kommune – mellem to ligeværdige kommuner for enden af Amager.”

Han uddyber: ”Vi vil etablere et fjernvarmeselskab med tæt politisk styring. Hvordan konkret er vi i gang med at undersøge nærmere. Vi vil sammen med Tårnby omsætte planen til konkrete projekter og udrulle i fælleskab. Det vil for eksempel sige, at vi principielt udruller parallelt lige meget i hver kommune – og ikke først i den ene kommune og så den anden.”

Tårnby bakker op

Tårnby Kommune står også over for at skulle udvide fjernvarmenettet inden for Tårnby Kommunes egen kommunegrænse. Omkring 8.500 grundejere i Tårnby kan se frem til at få tilbudt fjernevarme som en mere grøn og CO2-venlig energikilde end gas og olie.

Med Dragør Kommunens cirka 4.500 grundejere i områder, hvor der nu planlægges for fjernvarme, er der dermed tale om et betydende anlægsprojekt og entreprise.

Tårnbys borgmester Allan S. Andersen siger: ”Fjernvarme er på få måneder blevet noget, som mange boligejere meget gerne vil have. I både Tårnby og Dragør har rigtig mange boligejere naturgas, og derfor skal vi have sat fart på fjernvarmeudrulningen.”

Et stærkt bevis

Han fortsætter: ”Jeg er derfor rigtig glad for, at Dragør har valgt Tårnby Forsyning til at stå for at udrulle fjernvarme i Dragør. Det er et stærkt bevis på, at vi har et rigtig godt samarbejde vores to kommuner imellem, og vi har nu en fælles mission med at få udbredt fjernvarme til vores borgere.”

Allan S. Andersen supplerer: ”Jeg vil gerne takke for tilliden til Dragørs kommunalbestyrelse og ser frem til, at vi nu kan trække i arbejdstøjet, så vi kan få givet vores borgere et alternativ til deres nuværende dyre varmekilder.”

Seneste artikler

 

Fik du læst?