Per skal passe på byens ældre og svage

Onsdag 1. marts 2023 tiltræder Per Bennetsen som ny adm. direktør for Københavns sundheds- og omsorgsforvaltning med cirka 10.000 medarbejdere. Han kommer fra en stilling som regionsdirektør i Region Sjælland.

Per Bennetsen – i spidsen for 10.000 medarbejdere i Københavns sundheds- og omsorgsforvaltning.

 

Hvordan mon det er at skulle være chef for 10.000 medarbejdere?

Københavns nye sundheds- og omsorgsdirektør Per Bennetsen giver sig tid et øjeblik og svarer så:

“Det er naturligvis en stor opgave, men lige nu er der 20.000 medarbejdere i Region Sjælland, så det er ikke noget nyt for mig at arbejde i en forvaltning med mange  medarbejdere.

For den 51-årige Per Bennetsen kommer til jobbet som direktør for Københavns sundheds- og omsorgsforvaltning fra en tilsvarende stilling i Region Sjælland – en stilling, han har haft siden 2016.

Tilfreds borgmester

”Jeg er meget glad for, at Per har sagt ja til at stå i spidsen for sundheds- og omsorgsforvaltningen. Han har stor erfaring med sundhedsområdet, med ledelse af en stor driftsorganisation og med rådgivning af politiske ledelser. Vi står over for store udfordringer med flere ældre og færre medarbejdere, så fastholdelse og rekruttering er den største opgave, vi skal løse de kommende år. Det er her, Per for alvor skal gøre en forskel, og det er jeg sikker på, at han kommer til. Jeg glæder mig meget til samarbejdet”, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling.

Trygge københavnere

Og Per Bennetsen ser selv frem til de nye udfordringer:

”København er en fantastisk by at bo og leve i – og det skal den blive ved med at være. Det kræver blandt andet, at alle københavnere kan være trygge ved, at vi er der for dem, når de bliver syge eller gamle og får brug for vores hjælp. Sundheds- og omsorgsforvaltningen løser en kæmpe og vigtig opgave for københavnerne. Det er en særlig udfordring i en tid med flere ældre, færre medarbejdere og et sundhedsvæsen under pres – men det er en udfordring, jeg glæder mig til at tage livtag med sammen med borgmesteren, sundheds- og omsorgsudvalget og forvaltningens mange dygtige ledere og medarbejdere”, siger Per Bennetsen.

Interesse for mennesker

Og trods de mange medarbejdere i forvaltningen, så vil den nye direktør lægge vægt på at sætte sig ind i de enkelte medarbejderes arbejdsvilkår – også for at understrege betydningen af at fastholde medarbejderne i forvaltningen.

Og det er også denne interesse for mennesker, der i sin tid fik ham til at søge ind og arbejde for det offentlige – en interesse, der ikke er blevet mindre efter mange års i den offentlige tjeneste – måske tværtimod.

Selv er han meget glad for at være flyttet ind til hovedstaden, hvor han i endnu højere grad kan dyrke en af sine helt store interesser: Gastronomi:

“Jeg ved næsten ikke noget bedre end at tage ind til Torvehallerne, sådan en lørdag formiddag, og så købe lidt lækkert til aftenens middag. Så kan jeg bruge en hel eftermiddag og hygge mig med at lave mad ude i køkkenet,” siger han.

Har boet i Roskilde 

Per Bennetsen har tidligere boet i en årrække i Roskilde. Han er gift med Maria, der er sygeplejerske, sammen har de en datter på 23 år. Han er uddannet cand.techn.soc. i 1996 fra Roskilde Universitet. Han tager hul på sin nye hverdag i Københavns Kommunes sundheds- og omsorgsforvaltning onsdag 1. marts 2023.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?