Kirkerne får flotte juletræer fra nær og fjern

Alle Amagers kirker har pyntet op med store, flotte juletræer. De kommer fra leverandører fra nær og fjern.

Alle Amagers kirker har et eller flere flotte juletræer, inden- og udendørs…(Foto: Finn Edvard)

 

Af Lene Dam Jørgensen

I kirkerne har gennem juletiden stået smukke juletræer i landets kirker. Amagernyt.dk har talt med forskellige kirker på Amager og hørt, hvor de får juletræerne fra, og hvor længe kirkerne beholder juletræerne.

Juletræer i kirken

I Simon Peters Kirke på Kastrupvej 155 får kirken juletræerne ved Amager Juletræer. Det varierer, hvor længe træerne står i kirken – alt afhængigt af om det er indendørs eller udendørs.

Kirkegårdsleder Henrik Winter fra Tårnby Kirke på Englandsvej 332  fortæller, at kirken får juletræerne gennem spejderne nede ved Herfølge, men siger samtidig, at træerne til næste år købes på Amager.

I selve kirken er der kun juletræ til og med 2. juledag. Det skyldes blandt andet begravelser, hvor kirken tager juletræet ud, men udenfor står juletræet længere.

Julen varer til Helligtrekonger

Kirkegårdslederen Jan C. Petersen fra Store Magleby Kirke på Kirkevej 2 fortæller, at kirken får juletræ fra Bakkegården på Rytterstien. Det står normalt i kirken fra midt i december og frem til Helligtrekonger.

Kordegn Minna Stenhøj Maltesenved Højdevangs Kirke på Irlandsvej 45 fortæller, at kirken får juletræet fra Kongelundsvej 609. Juletræet bliver placeret inde i kirken en uge før jul  – og fjernet mellem jul og nytår.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Rekordløb i sidevind og høj sol

Flere professionelle ryttere fra norske Uno-X besøgte i weekenden Amager. Den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen kom direkte fra Belgien med friske topresultater, og løbet blev det hurtigste siden klubbens grundlæggelse

Læs mere »