Go’morgen, Amager…

Søndag 15. januar – Solen står op kl. 08:29 og går ned kl. 16:09
Dagen er tiltaget med 37 minutter

Søndag får vi mest skyet vejr med spredte byger, der kan være med hagl, men ud på eftermiddagen en del byger.
Temperaturen bliver omkring 5 grader.
Jævn til hård vind omkring sydvest, der tiltager til mellem frisk vind og kuling, ved kysterne i eftermiddag efterhånden op til hård eller stormende kuling, og der er risiko for vindstød af stormstyrke.
I aften fortsat skyet med spredte byger, der kan være med slud, men det klarer op, og i nat efterhånden vekslende skydække og kun enkelte byger.
Temperaturen falder til mellem 1 og 4 graders varme, og vinden aftager og bliver efterhånden let til frisk omkring sydvest, ved kysterne stedvis op til hård vind.

Luftfugtighed: 73%
Uv index: 0.3
(kilde:DMI)

Idag er det Maurus dag
Efter en benediktinermunk, som omkring år 500 blev sendt til Frankrig for at missionere. Han kunne gøre undere, og helbredte både stumme og krøblinge. Maurus er skytshelgen for kobbersmedene.

Vi siger tillykke
1963 = Nikolaj Cederholm – skuespiller, instruktør
1961 = Peter Kær – skuespiller, tv-vært
1938 = Kim Menzer – musiker og komponist
1933 = Lise Reinau – sangerinde

Hvad er der sket på datoen 15. januar
27 f.Kr. – Gaius Julius Caesar Octavian modtager titlen augustus (ophøjet) af det romerske Senat.
550 – Gotiske krig (535-552): Ostrogoterne erobrer Rom efter en langvarig belejring ved hjælp af bestikkelse.
929 – Emir Abd-ar-rahman III af Cordoba tager titlen kalif og etablerer Córdoba-kalifatet.
1362 – Under en stormflod i Nordsøen forsvinder den nordfrisiske by Rungholt i havet.
1492 – Den første grammatik for et moderne sprog, spansk, præsenteres for dronning Isabella.
1547 – Den 16-årige Ivan den Grusomme krones under navnet Ivan 4. til zar af Rusland.
1772 – Dronning Caroline Mathilde, Struensee og grev Brandt bliver fængslet efter et maskebal på Christiansborg Slot.
1917 – Telegrammet fra Zimmermann er et kodet telegram fra det tyske kejserrige om udvidet tysk ubådskrig. Englænderne brød koden og USA gik ind i krigen.
1953 – Aalborghallen ved Vesterbro i Aalborg indvies.
1962 – I Jamaica begynder Terence Young optagelserne til filmen Agent 007 – Mission Drab efter Ian Flemings agentroman.
1964 – Københavns Borgerrepræsentation vedtager et forbud mod rygning i hovedstadens sporvogne og busser i de tilfælde, hvor der ikke kan skærmes af for ikke-rygere.
1964 – Sædelighedspolitiet rejser pornografisigtelse mod forlaget Thaning & Appel for at have udgivet den over 200 år gamle bog Fanny Hill.
1969 – Studenten Jan Palach sætter ild til sig selv på Wenzelspladsen foran Nationalmuseet i Prag i protest mod den sovjetisk-ledede invasion af Tjekkoslovakiet. Han dør tre dage senere.
1979 – Shahen af Iran og dronning Farah Diba flygter ud af landet efter lang tids blodig uro.
1984 – Mogens Glistrup, som er midt i afsoningen af en dom for groft skattesvig, tager plads i Folketinget, efter han er blevet genvalgt. Folketinget skal senere bestemme, om han er værdig til pladsen.
1987 – En historisk aftale på det danske arbejdsmarked indgås, da der for første gang nogensinde kommer en fireårig overenskomstaftale inden for et af de store områder.
1989 – De Danske Spritfabrikker, De Danske Sukkerfabrikker og Danisco meddeler, at de fusionerer, og dermed er Danmarks største industrivirksomhed en kendsgerning. Den ny virksomhed får navnet Danisco A/S.
1991 – USA indleder Golfkrigen med et angreb på Irak, som netop har invaderet Kuwait.
2003 – Den amerikanske rumfærge Columbia, som har været i brug siden 1981, bliver opsendt på sin planlagte sidste rumrejse. Ved missionens afslutning den 1. februar ødelægges Colombia under nedstigningen gennem Jordens atmosfære og alle ombordværende omkommer.
2004 – Retssagen mod Michael Jackson begynder i Californien i USA. Han erklærer sig uskyldig i anklagen om seksuelle overgreb mod en mindreårig dreng.
2005 – 67-årige rumænske Adriana Iliescu bliver den ældste fødende kvinde i verden, da hun ned­kommer med tvil­linge­piger. Kun den ene overlever.
2006 – Ellen Johnson-Sirleaf aflægger ed som Liberias præsident. Hun bliver derved Afrikas første valgte kvindelige statsoverhoved.

Kilder:wikipedia.org samt dagsdato.dk

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Tivoli er åben…

FORÅR: Iklædt påskegult åbnede Tivoli i dag portene til dette års sommersæson, der varer til 22. september. Forlystelseshaven lægger ud med at markere Påske i

Læs mere »