Hva? Der er noget italiener i mig…

I de senere år har tilbragt en del tid i Portugal, nærmere betegnet i Lissabon og på den skønne Algarve-kyst. Jeg skal ærligt tilstå, at jeg også har puslet med tanken om at bytte den kolde danske vinter ud med den mere behagelige portugisiske.

Portugal er et dejlig land, mentaliteten tilbagelænet og afslappet, Lissabon en af Europas mest charmerende hovedstæder og Algarve – ja der er bare dejligt, især hvis man bevæger sig lidt udenfor de mest populære turistområder, selv om disse naturligvis også kan have deres charme med de skønne strande, restauranter og caféer.

Så tanken om at blive portugiser på halvtid har spøgt længe – indtil jeg forleden fik bevis for, at der er noget italiener i mig…

Italien – jamen det land er der jo endnu flere, der holder af  – end selveste Portugal.

Toscana, Gardasøen, Rom – Sicilien, de skønne steder står i kø. Italien har tilmed sin vidunderlige mad, den kan det portugisiske køkken ikke helt hamle op med.

Så der er mange gode grunde til at tage til Italien – hvad der da også er rigtig mange, der gør.

Og nu kan det være, at de får følgeskab af en mere – undertegnede.

Jeg har nemlig opdaget, at der ruller italiensk blod i mine årer – omend meget lidt.

Jeg består af 98, 6 pct. skandinaver – og 1.4 pct. italiener.

Jo, den er god nok. Jeg har – mod betaling – modtaget mine DNA-resultater fra et firma ved navn MyHeritage, der kan fortælle en masse om dig og din familie, hvis du forinden indsender en DNA-test.

Det er ret spændende at se – f.eks. opdagede jeg en flink dame, der var min kusine i noget, de kalder “andet led”, ligesom det har vist sig, at jeg har fjerne slægtninge i andre lande i Europa.

Hvor det italienske blod kommer fra er endnu ikke helt opklaret. Jeg gad ellers godt have familie i en vinby i Toscana, gad vide om det ikke er tilfældet?

Er man interesseret i at forske i sine rødder og familie, så kan jeg anbefale at få opklaret sine DNA-spor via MyHeritage. Men man skal tage sig lidt i agt: My Heritage er også en forretning, forleden blev jeg ringet op af en iøvrigt venlig, engelsktalende mand, der kunne tilbyde endnu flere informationer, hvis jeg altså ville abonnere månedsvis på retten til for alvor at studere mine slægtninge.

Så vidt ved jeg dog endnu ikke, om jeg vil gå. Det kunne jo være, at man var i familie med en hønsetyv fra Langbortistan.

God weekend…

 

 

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?