Alumnedag på Tårnby Gymnasium

Efter flere års arbejde med karrierelæring, målrettet planlægning, en masse research og en standby grundet Coronanedlukning, er Tårnby Gymnasium nu klar til den første alumnedag onsdag 1. februar

Student eller HF’er – og hvad så?

 

Hvad sker der, når vognturen for længst er overstået, studenterhuen allerede samler støv på hylden, sommerferien er slut og næste skridt som nyudklækket student venter?

Det er der nok en enkelt eller to, som har spurgt sig selv om, i løbet af de to eller tre år de tilbringer på Tårnby Gymnasium & HF, for forude venter eksamen som første delmål, men næste skridt skal også overvejes nøje i rigtig god tid.

Hjælper eleverne

For at hjælpe eleverne i denne proces, har man på gymnasiet oprettet en alumnedag med fokus på job, karriere og videregående studier. (En alumne er en person, der har bestået en eksamen ved en undervisningsinstitution og fortsat har kontakt med denne.)

Alumnedagen har været undervejs i flere år, og udløber af gymnasiets store arbejde med karrierelæring og overgang til de videregående uddannelser, og derfor er indholdet af dagen også nøje udvalgt og tilpasset det arbejde.

På dagen vil der være oplæg fra fortrinsvis tidligere elever, studie- og karriereboder, mulighed for samtale og vejledning med tidligere elever.

Det handler om den enkeltes valg, og det ansvar pålægger også gymnasiet, at få åbnet op for nye horisonter og de mange muligheder som venter eleverne på den anden side af den trygge gymnasietid, for af sted det skal de, og det skal de klædes bedst muligt på til.

Seneste artikler

 

Fik du læst?