Genbrugsbutikker på Amager med til at skabe den højeste omsætning

2022 blev året, hvor omsætningen i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker i hovedstadsområdet for første gang oversteg 12 millioner kroner. Der er tre af butikkerne på Amager…

Folkekirkens Nødhjælps to butikker på Amager har været med til at skabe rekordomsætning. (Foto: Folkekirkens Nødhjælp)

For første gang nogensinde har Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker i hovedstadsområdet haft en omsætning på over 12 millioner kroner i 2022.

”Det er en god nyhed, fordi genbrug kommer så mange mennesker til gavn. Folk har mulighed for at handle billigt og bæredygtigt her i Danmark, samtidig med at overskuddet er med til at redde liv i verdens fattigste lande,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Mere præcist endte omsætningen på 12,065 millioner kroner fra organisationens 20 genbrugsbutikker i hovedstadsområdet, der bliver drevet af frivillige. Det er otte procent højere end den hidtidige rekord fra 2019. Resultatet er en del af en overordnet rekord, som alle Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker har sat i 2022 med en omsætning på 54,5 millioner kroner landet over.

Folkekirkens Nødhjælp har tre butikker på Amagerr, to beliggende på Amagerbrogade og en i Dragør.

Der er penge at spare

Generalsekretæren ser flere grunde til, at det netop var i 2022, at genbrugssalget i Folkekirkens Nødhjælp har sat rekord.

”Stigende priser har fået mange danskere til at tænke sig ekstra om, når de går på jagt efter nyt til garderoben eller hjemmet. For nyt kan godt være brugt. For eksempel har overtøj og striktrøjer været populære over vinteren, mens mange også køber stof, gardiner og lagner for selv at sy nyt,” siger Birgitte Qvist-Sørensen.

Klimavenligt

At handle genbrug i dag er for mange i høj grad en bæredygtig og klimavenlig livsstil, hvor man samtidig sparer penge. Men da Folkekirkens Nødhjælps første genbrugsbutik åbnede for 50 år siden, var det særligt folk med få ressourcer, der handlede brugt. På grund af den stigende inflation oplever Folkekirkens Nødhjælp, at mange – også nye kunder – nu igen handler i genbrugsbutikker med det primære formål at spare penge.

Genbrug bliver til nødhjælp

Generalsekretæren er ikke i tvivl om, at danskerne i fremtiden vil søge endnu mere i genbrugsbutikker, fordi de ønsker en bæredygtig og klimavenlig livsstil, så vi mindsker trækket på jordens ressourcer.

”Genbrug er kommet for at blive. Det er godt for vores klode, at vi genbruger vores ressourcer. Det er sjovt at gå i genbrug efter unikke fund. Og som vi ser nu, er genbrug nødvendigt for mange mennesker i økonomiske krisetider,” siger hun og understreger vigtigheden af det overskud, som bliver generet af genbrugsbutikkerne.

”Der er krig i Ukraine, som har sendt millioner på flugt. Fødevare- og klimakrisenkræver også akut handling, og der er mere end nogensinde brug for hjælp til mennesker i nød. Derfor giver det god mening, at danskernes genbrug bliver til nød- og udviklingshjælp,” siger generalsekretæren.

Seneste artikler

 

Fik du læst?