Gode nyheder fra Møllegården…

Skuespilleren Poul Reichhardt var 47 år, da han medvirkede i filmen “Det skete på Møllegården”, der forleden blev vist på TV 2 Charlie. Filmen, der er baseret på en roman af Morten Korch, blev optaget i 1960 på det sydlige Sjælland og nogle af scenerne henlagt til Ganløse Kro i selvsamme by, hvor Poul Reichardt fo første gang så dagens lys i 1ys i 1913.

Filmen er skruet sammen af instruktøren Alice O’Fredericks og musikken komponeret af Sven Gyldmark – et makkerpar, der ikke efterlod et øje tørt på biografgængerne, når de lod Poul Reichhardt løbe med pigen på gården i skikkelse af Astrid Villaume, mens Ib Mossin sørgede for, at skurken, Jørn Jeppesen, fik på munden til akkompagnement af Chr. Arhoffs klovnerier.

Filmen er optaget i naturskønne omgivelser på Stevns – og flere scener henlagt til den idylliske havn i Rødvig.

Og da Poul Reichhardt oplad sin velkendte røst til sangen “Rødtop”, mens Astrid Villaume sender ham skælmske blikke, så kan jeg garantere for, at der blev hygget og romantiseret i biografer fra Gedser til Skagen.

Poul Reichhardt var stjerne i Danmark – på Dirch Passer-niveau og på en måde, som vi ikke længere ser i Danmark, hvor mange af pressen kaldes “stjerne”, blot de har deltaget i et eller andet quiz-program eller medvirket i “Tosse for en dag…”

Listen over de film, Poul Reichhardt medvirkede i var alenlang – og blot hans navn stod på plakaten var succesen hjemme.

Hvem husker ikke topnummeret “Er du dus med himlens fugle”, fra filmen “Vagabonderne på Bakkegården”, hvor han syngende marcherer ud af landevejen, mens, nok en gang, Astrid Villaume venter hjemme på gården, tilsyneladende forgæves, men naturligvis kun tilsyneladende.

Jeg er ligeglad med, hvad andre mener: Jeg kan stadig hygge med med en film som “Det skete på Møllegården” eller “Vagabonder på Bakkegården”, når jeg får nok af de mange meningsmaskiner, der konstant kværner løs på tv – politiske kommentatorer, Deadline, Presselogen og Clement Kjersgaards mange debatprogrammer, hvor de medvirkende slås for at komme til orde – primært i kamp med studieværten selv.

Og de mange nyhedsprogrammer, som folk ifølge en meget omtalt undersøgelse tilsyneladende er ved at være trætte af – i alt fald når de omtaler dårlige nyheder.

Og dem er der så sandelig mange af i disse tider, krig, nedskæringer, drukrekord og nu er det også slut med at sove længe efter at have spist varme hveder.

Folk er tilsyneladende trætte af de mange dårlige nyheder. Fuldt forståeligt.

Men så er det da godt, at Helga Frier står klar med kaffekanden og friskbagte boller og Poul Reichhardt, Ib Mossin og Chr. Arhoff tager plads ved køkkenbordet. Med mindre de er på kro og sikrer, at Bertel Lauring får en huskekage, når han ikke kan holde nallerne fra pigebørnene.

Fra en tid, hvor bandekonflikter, jævnlige skud- og knivdrab og nedskæringer på alt fra hospitaler til børnehaver var ukendte fænomener.

For den slags nyheder må man godt spare os lidt for. Så vi kan få en

God weekend

 

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?