Bryggergården renoveres med respekt for kulturarv

En 270 år lang historie gemmer sig i murstenene på Bryggergården. Den historiske bygning er i øjeblikket ved at blive renoveret af byggeselskabet Mogens de Linde der for nyligt inviterede Tårnbys borgmester Allan S. Andersen på rundvisning.

Hyggelige Kystens Perle i Bryggergården i Kastrup. (Foto: Finn Edvard)

 

Midt i udviklingsområdet ved Den Blå Planet og Scanport troner en ældre, særegen, varm gul bygning, nemlig Bryggergården. Den gemmer på en 270 år lang historie, der blandt andet involverer en kongelig affære.

Du har måske selv været der. I hvert fald hvis du har lagt vejen forbi Café Kystens Perle.

Bryggergården er nu ejet af byggeselskabet Mogens Linde, der er ved at sætte den i stand. Selskabet inviterede for nyligt borgmester Allan S. Andersen på rundvisning, fordi man har været meget tilfreds med samarbejdet med Tårnby Kommune og gerne ville vise resultaterne.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Borgmester Alan S. Andersen på rundvisning

”Bryggergården har en spændende historie, og det var godt at se, hvor nænsomt Mogens de Linde har taget sig af renoveringen og går meget op i stedets kulturarv, ” fortæller Allan S. Andersen om besøget.

Virksomheden, der flytter ind, er FOM Technologies, der har specialiseret sig i overfladebehandling af produkter med forskellige belægninger, for eksempel solceller. FOM Technologies kommer til at have værksted, kontor og lager i bygningen, der også rummer Café Kystens Perle.

Bryggergårdens spændende historie kan læses mange steder, men den kongelige affære kan vi godt lige røbe, hvis du ikke kender til den. Efter sigende brugte Johann Struensee, der var livlæge for Kong Christian d. 7., kongelejligheden på Bryggergården som tilflugtssted for sin affære med den engelske prinsesse Caroline Mathilde.

Seneste artikler

 

Fik du læst?