Ansættelsesstop i kommune

Tårnby Kommune har indført et ansættelsesstop i en måned. Grunden er et forværret kassetræk. 

Tårnby kommune indfører ansættelsesstop – i en måned. (Foto: Finn Edvard)

Der indført en måneds ansættelsesstop i Tårnby Kommune. Det skyldes, at kassetrækket for 2022 er blevet væsentligt højere end forventet, og at det ikke ser meget bedre ud for 2023, skriver Tårnby Kommunes borgmester Allan S. Andersen i ugens nyhedsbrev.

Flere faktorer spiller ind

”Regnskabsåret 2022 var oprindeligt budgetteret med et kassetræk på cirka 80 millioner kroner, men det foreløbige regnskabsresultat viser nu, at det bliver cirka 100 millioner højere. Årsagen er især uforudsete ekstraudgifter på specialområdet, stigende energipriser og en forsinket udrulning af de nye ejendomsvurderinger” skriver borgmesteren i ugens nyhedsbrev og fortsætter:

En hård opbremsning

”Vi er nødt til at lave en hård opbremsning. Det er ikke noget, der kan løses med et ansættelsesstop, men med ansættelsesstoppet sender vi et signal om, at vi politisk tager situationen meget alvorligt. At genskabe den økonomiske balance bliver det helt afgørende tema i den kommende budgetproces. Her vil jeg lægge vægt på dialog med jer borgere. I er en vigtig stemme i de vanskelige prioriteringer, der ligger foran os” skriver Allan S. Andersen.

Kommunens budget

På økonomiudvalgsmødet onsdag 8. marts skal Tårnby Kommunes budget frem til 2027 drøftes.

Seneste artikler

 

Fik du læst?