En anderledes byvandring

Der er søndag 26. februar kl. 14 byvandring med Maria fra den socioøkonomiske virksomhed Gadens Stemmer. Turen går fra Amager Metro Station til Sundby Kirke, hvor Maria fortæller om at leve med vold og misbrug  – og komme ud af det.

Maria – ta’ med på byvandring

 

Af Lene Dam Jørgensen

Den socioøkonomiske virksomhed Gadens Stemmer inviterer søndag 26. februar kl. 14 til byvandring med Maria. Turen går fra Amagerbro Torv ved metroelevatoren til Sundby Kirke på Amagerbrogade 71, og det er ikke nogen helt almindelig byvandring. Maria tager deltagerne med ind i en livshistorie med misbrug og partnervold, og fortæller, hvordan hun er kommet fri af det.

Et liv som udsat
Den personlige historie er i fokus og interesserede kan høre om at være hjemløs, stofmisbruger eller på anden måde socialt udsat.

Maria fortæller på byvandringen om, hvad der har formet hendes liv på godt og ondt. Det dårlige har været alkoholmisbrug, partnervold og psykisk sygdom, mens den gode har været krop, sind og sjælen. Maria var alkoholiker i 18 år og fortæller om, hvordan hendes alkoholmisbrug har været som et slør, der styrede hendes liv, men også var det der gjorde, at hun kunne holde livet ud.

Misbrug og vold
Ifølge Maria er misbrug en stærk kraft, som kan være svær at forstå, men nu hvor hun i snart tre år har været ædru bliver hun klogere for hver dag, der går, siger hun selv. Maria boede i fire år med en partner, der udsatte hende for vold. Hun fortæller selv, at når en person lever med alkoholmisbrug, psykisk sygdom og en voldelig partner, betyder det, at det er, er svært for et menneske at blomstre og rejse sig.

Maria siger selv, at hun blev holdt nede i mange år og havde næsten givet op, men der skete noget som ændrede sig, og at hun i dag er et helet andet sted i sit liv.

Et nyt liv
Sundby Kirke har haft stor betydning for, at Maria i dag er ædru og står et sted, som hun hverken selv eller hendes omgivelser havde turdet håbe på. Maria giver et indblik i sit liv og en forståelse af, at nogle gange er der ikke nødvendigvis klare svar på, hvorfor nogen stifter bekendtskab med livets tunge sider, mens andre ikke gør.

Det koster 142 kroner at være med til byvandringen, og billetter kan købes på billetto.dk. Børn, der deltager i byvandringen, skal være fra 12 år.

Seneste artikler

 

Fik du læst?