Mange ukrainere er i arbejde i Tårnby

Det er efterhånden et års tid  siden, at Rusland invaderede Ukraine. Mange ukrainske flygtninge kom til Tårnby, som er blandt de 10 kommuner, hvor det er lykkedes at få flest ukrainere i arbejde.

 

Af Lene Dam Jørgensen

Det er nu et års tid siden at Rusland invaderede Ukraine. Dagen blev markeret bl. a. ved tale af statsminister Mette Frederiksen.

169 ukrainere bor i dag Tårnby. Heraf er 110 af dem voksne og 64 er i arbejde. De er kommet hertil af en trist årsag, men integrationsindsatsen ser ud til at være en succes. Tårnby er på top-10 listen over kommuner, der har fået flest ukrainere i arbejde.

God integration

De fleste arbejder inden for servicefag som rengøring, hotel, restaurant og pakkerier.

”I Tårnby har vi stort fokus på den gode integration. Vi tror på, at når borgerne har de nødvendige primære behov dækket, så er det også nemmere for dem at finde ressourcerne til at søge et job og at lykkes med at få en hverdag til at fungere. ” siger borgmester Allan S. Andersen og fortsætter:

Hjulpet de ukrainske borgere

”Fra kommunens side har vi været konsekvente i sagsbehandlingen og hjulpet de nye borgere med at få lavet cv og bygge bro til erhvervslivet, men det betyder også meget, at vi i Tårnby har mange frivillige, som har hjulpet ukrainerne til at falde til i kommunen.”

En del ukrainere bor i boligselskaber. Andre bor fordelt på op de tre lokationer: Plyssen, Pilothotellet og Birkegården. Det er endnu uvist, hvor mange ukrainere, Tårnby skal tage imod i 2023.

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?