70 pct. ønsker fjernvarme i Dragør

DRAGØR: Godt 3.000 borgere og 77 virksomheder har deltaget i undersøgelsen af, hvilken fremtidig varmekilde de ønsker sig til at varme deres ejendomme op med. Cirka 70 procent ønsker sig fjernvarme.
Stor interesse for at deltage i undersøgelse om fremtidig varmekilde i Dragør

¨Dragør Kommune har i februar 2023 spurgt borgere og virksomheder i kommunen om deres ønsker til fremtidig varmekilde. Undersøgelsen blev sat i værk for at gøre kommunen klogere, når overgang fra brug af fossile brændstoffer skal planlægges nærmere.

Der har været stor interesse for at deltage i undersøgelsen, hvilket glæder borgmester Kenneth Gøtterup:

”Det var frivilligt og helt uforpligtende at svare på undersøgelsen. At 3.000 borgere og 77 virksomheder så har taget sig tid til at svare, vidner om et kæmpe engagement. Det vil jeg gerne kvittere for,” siger Kenneth Gøtterup og fortsætter:

”Det giver os et solidt fingerpeg om deres forventninger og ønsker og dermed også et godt grundlag for vores videre arbejde med varmeplanen for kommunen.”

Bestemmer selv
I alt 98 procent grundejere i kommunen forventes at kunne få deres ejendom koblet på det fremtidige fjernvarmenet. Men grundejerne bestemmer selv, om de vil koble deres ejendom til fjernvarmenettet.

I dag bruger otte ud af ti grundejere i Dragør Kommune naturgas til at varme deres ejendomme op med, men Folketingets partier har indgået en politisk aftale om at udfase olie og naturgas til rumopvarmning hurtigst muligt – og senest i 2035.

Undersøgelsens resultat
Grundejerne er blevet spurgt om, hvilken varmekilde de ønsker at have i 2028. Er det for eksempel: 1) fjernvarme, 2) individuel varmepumpe, 3) naturgas, 4) brændeovn eller lignende eller 5) noget andet?

I alt 69 procent af borgerne og 89 procent af virksomhederne ønsker sig fjernevarme som fremtidig varmekilde. De tilsvarende tal for individuel varmepumpe er henholdsvis ni procent af borgerne (svarende til den nuværende andel) og tre procent af virksomhederne.

Helle Barth, formand for Klima-, By- og Erhvervsudvalget, siger: ”Det er et meget tydeligt resultat, og det glæder mig. For det signalerer, at vi er på rette vej, når vi i samarbejde med Tårnby Kommune og Tårnby Forsyning planlægger at etablere fjernvarme som et alternativ til fossilt opvarmning.”

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?