Boligejere i Tårnby er blevet mere energibevidste

Energirenoveringer har stået højt på dagsordenen hos danske boligejere i 2022, der i stigende grad har tilvalgt energioptimerende varmekilder, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Denne tendens ses også i Tårnby Kommune, hvor antallet af parcelhuse opvarmet med varmepumpe er steget med 37 procent det seneste år.

Gode døre er vigtige for energiforbruget.

 

Installeringerne af varmepumper i Tårnbys parcelhuse er godt ikke alene for pengepungen, men også miljøaftrykket, lyder det fra en lokal tømrermester på Amager, der oplever en generel interesse for energioptimerende løsninger.

Energikrise og økonomiske usikkerheder har det seneste år påvirket danskernes privatøkonomi, og særligt varmeregningen er i flere husstande skudt i vejret. Det har fået mange boligejere til at skifte varmekilde, og ifølge nye tal fra Danmarks Statistik er antallet af varmepumper, som er mere energi- og ressourcevenlige end andre opvarmningsformer, steget med hele 21 procent i 2022, hvis man sammenligner med samme periode året før.

37 pct. flere
Samme udvikling ses også i Tårnby Kommune, hvor 37 procent flere parcelhuse i 2022 blev opvarmet via en varmepumpe sammenlignet med året før. Hos den lokale tømrermester Jacob Vind mærker man også tydeligt, at energikrisen har fået flere boligejere til at prioritere energioptimerende løsninger til hjemmet:

Mere bevidste
“Boligejerne er blevet mere bevidste om, hvordan de kan sænke energiforbruget i hjemmet – og dermed ikke alene skrue ned for varmeregningen, men også miljøaftrykket. Et af de tiltag, vi lige nu ser hos flere boligejere, er, at man udskifter sin varmekilde til en mere energioptimerende løsning som eksempelvis en varmepumpe. Derudover er der også kommet et fokus på blandt andet udskiftning af døre eller vinduer,” siger Jacob Vind, som er medlem af dørproducenten Swedoors håndværkerklub, Din Dørmand, og derfor blandt andet også rådgiver danskerne om, hvordan energivenlige dørløsninger kan bidrage til at sænke energiforbruget i hjemmet.

Skift døren ud
I de tilfælde hvor hoveddøren er af ældre dato, kan det ifølge Jacob Vind ofte også betale sig at skifte døren ud, når man vælger at udskifte sin varmekilde – på den måde sikrer man, at varmen bliver indendørs:

“Energirenoveringer som disse er oftest givet bedst ud, hvis de går hånd i hånd. Derfor kan det også ofte være en god idé blandt andet at udskifte hoveddøren, hvis den er af ældre dato og ikke lukker tæt, når man alligevel er ved at energioptimere boligen. I den forbindelse er det heller ikke overraskende, at vores dørleverandør Swedoor for eksempel oplever en stor efterspørgsel på lavenergidøre, da det er en nem måde at spare på husets energi.”

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

 
 

Fik du læst?