Tårnby uddeler idrætspriser

God stemning og højt humør, da Tårnby Kommune uddelte idrætspriser

Borgmester Allan S. Andersen med modtagerne af kommunens idrætspriser.

 

Forleden blev Tårnby Kommunes idrætspriser for 2022 overrakt. Borgmester Allan S. Andersen bød velkommen og fremhævede to fine resultater fra arbejdet med foreningsidrætten i Tårnby Kommune.

Udsatte borgere

I løbet af året er der blevet arbejdet med at inkludere udsatte borgere i højere grad end tidligere, blandt andet i kraft af, at kommunen har fået en fritidsvejleder, som hjælper udsatte børn ind i foreningslivet, og som har fået en fin modtagelse hos både foreninger og familier.

Borgmesteren fremhævede også, at Tårnbys foreningsliv i løbet af året er blev udvidet med foreningen Tårnby Outdoor. Foreningen laver natur- og fritidsaktiviteter for både voksne og familier i de blå og grønne omgivelser i Tårnby, ikke mindst i Naturpark Amager.

Meningsfulde fællesskaber

”Vores idrætsforeninger er et meget tydeligt eksempel på, hvorfor vi kalder os mulighedernes kommune: Her i Tårnby skal alle borgere have mulighed for at udvikle sig og tage del i meningsfulde fællesskaber, og rigtig mange finder de fællesskaber i vores idrætsforeninger”, sagde borgmesteren og takkede foreningerne for deres arbejde.

Uddelt tre priser

Der blev uddelt tre priser, som blev overrakt af henholdsvis borgmester Allan S. Andersen, formand for kommunens kultur- og fritidsudvalg Klaus Bach og formand for Kastrup Tårnby Idrætssammenslutning Jørgen Jørgensen.

Tårnby Kommunes Æresmedalje for Idræt gik til Jesper Agerbo fra bowlingklubben Spares and Strikes. Æresmedaljen gives til en idrætsudøver, et hold, en afdeling eller en klub, der i det forgangne år har præsteret et bemærkelsesværdigt resultat inden for idrætten.

 Guldvinder på landsholdet

Jesper Agerbo vandt i 2022 og 2023 blandt andet vandt DM-guld, DM-sølv, EM-bronze med landsholdet. Derudover vandt han også guld ved World Games, der svarer til OL for mindre sportsgrene, der ikke er olympiske discipliner. Han har spillet 25 år på bowlinglandsholdet, er netop blevet optaget i bowlingsportens Hall of Fame og er den eneste europæer, der har vundet EM-guld i samtlige bowlingdiscipliner.

Uundværlig fodbold-ildsjæl

Titlen som Årets Idrætsleder gives til en idrætsleder, der på amatørbasis gennem en årrække har virket som leder af idrætsarbejde i en af kommunens foreninger. Årets modtager blev Linda Sommer fra AB Tårnby.

Linda Sommer har både været leder, spiller og bestyrelsesmedlem i klubben siden sidst i 90’erne – hun begyndte som frivillig leder i 1999 i Tårnby Boldklub, som i 2009 fusionerede med AB 70 og blev til AB Tårnby. Efterhånden blev det bestyrelsesarbejdet, som optog Linda Sommers fritid frem for selve fodboldspillet,. Hendes store entusiasme har ført til stor opbakning blandt forældrene i klubben samt mange og gode sponsorer.

Uundværlig idrætsleder

Linda Sommer er uundværlig, når klubben holder stævne for over 1.000 deltagere hvert år i august, og når der skal laves trænerlister, holdtilmeldinger, banefordelinger, ind- og udmeldinger, opkrævning af kontingenter og regnskab, fortalte Klaus Bach i sin tale.

Oveni de mange opgaver inden for AB Tårnby har Linda Sommer også påtaget sig ekstra opgaver i forhold til elitesamarbejdet A27, som er en satsning på de bedste unge talenter fra drenge- og herresiden fra tre lokale fodboldklubber, nemlig Kastrup Boldklub, Dragør Boldklub og AB Tårnby.

Bemærkelsesværdig svømmetalent

Prisen for Årets Fund gives til en person, der i årets løb har præsteret et bemærkelsesværdigt resultat som medlem af en forening, der er tilsluttet Kastrup-Tårnby Idrætssammenslutning. Ved dette års prisuddeling gik prisen til 15-årige Martine Damborg fra svømmeklubben KVIK. Hendes 2022 bød blandt andet på sølv og bronze ved EYOF, som er et europæisk ungdoms-OL.

Guldvinder i svømmeklubben

I efteråret satte Martine Damborg tre danske juniorrekorder i 100 meter butterfly på 25 meter kortbane og vandt seks guldmedaljer ved de danske juniormesterskaber og syv nordiske mesterskaber. Hun vandt også sidste år sine første danske seniormesterskaber og blev dansk mester i 50 meter fri og 100 meter medley.

Nye rekorder

Martine Damborg slutter i folkeskolen til sommer og skal derefter i gymnasiet – det er  under en Team Danmark-ordning, som giver hende mulighed for fortsat at dyrke sin sport, mens hun tager en studentereksamen. 2023 har allerede budt på to nye rekorder for ende hog en udtagelse til EM og en kvalifikation til VM.

Aftenens underholdning blev leveret af Tårnby Musikskole under ledelse af Trygve Dreijer, og prisoverrækkelsen blev rundet af med fælles spisning.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Rekordløb i sidevind og høj sol

Flere professionelle ryttere fra norske Uno-X besøgte i weekenden Amager. Den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen kom direkte fra Belgien med friske topresultater, og løbet blev det hurtigste siden klubbens grundlæggelse

Læs mere »