Grin og historier fra gamle dage

Erindringsfabrikken besøgte Plejehjemmet Irlandsvej hvor årene omkring besættelsen og befrielsen var på programmet.

Craven A-cigaretter, blød hat til herrer, Rich’s og andre ting fra de gode gamle dage.

 

Erindringsfabrikken lagde vejen forbi Plejehjemmet Irlandsvej, hvor årene omkring besættelsen og befrielsen var på programmet. Erindringsfabrikken bragte minderne frem hos deltagerne omkring besættelsen og befrielsen, og der var plads til både at grine og blive bevæget.

Minderne vækkes til live
Erindringsfabrikken bringer igennem sang, musik, historiske genstande og legendariske lydklip et billede af datidens Danmark, hvor deltagernes erindringer inddrages som levende historiebilleder. En “erindringssalon” er et stemningsfuldt møde mellem mennesker – hvor minder, følelser og fællesskab vækkes til live.

(Fortsættes under billedet)

Erindringafabrikken skær billeder fra før i tiden – også via sang og musik.

Der mindes rationeringsmærker, mørklægning og udgangsforbud. Hvad skete der i os og omkring os ved befrielsen, samt i tiden derefter, hvor nye fænomener som jitterbug, tyggegummi, ”nyloner” og friske appelsiner så dagens lys?

(Fortsættes under billedet)

Beboerne gav deres besyv med om historierne fra gamle dage.

Undervejs inddrages deltagerne – både dem, der selv har oplevet tiden, men også dem, der mindes den gennem erindringer fra familiemedlemmer. Smagen af Rich’s, duften af brylcreme og lyden af en gammel rejsegrammofon indgår som elementer, der er med til at stimulere sanserne og sætte gang i samtalen.

Erindringsfabrikken serverer desuden smagsprøver som Rich’s kaffeerstatning og skaber på den måde en levende ramme for deltagernes erindringer.

Seneste artikler

 

Fik du læst?